Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muslimka odmítla v potravinách prodat lahev vína: Je to proti mé víře, řekla zákazníkovi

Muslimská prodavačka (Ilustrační foto)
Muslimská prodavačka (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: aba - 
28. prosince 2016
17:54

V jednom z nadnárodních obchodních řetězců s potravinami v Anglii řeší ošemetný případ zákaznické stížnosti. Prodavačka muslimského vyznání tady odmítla prodat lahev růžového vína zákazníkovi s tím, že je to proti jejímu náboženskému přesvědčení, a poslala ho do jiné fronty.

Muslimská víra zakazuje alkohol a prodavačka za kasou v obchodním řetězci následovala svoje vyznání do detailů. Když si tu chtěl Lee Sauders (35) koupit videohru pro syna, svíčky a lahev vína, narazil. Prodavačka, které je okolo dvaceti let a podle Sauderse měla na hlavě šátek, ho kvůli alkoholu odmítla obsloužit.

„Myslím si, že když nastupujete do nějakého zaměstnání, měl byste být schopný dělat všechno, co to konkrétní zaměstnání obnáší,“ vyjádřil se muž pro deník The Sun. Toho nakonec obsloužil vedoucí směny. „Jestliže vám nemůžou prodat určité věci, mělo by to být jasně dané nebo nějak označené. Ta slečna se mi pak omluvila, ale není to tak úplně jen její chyba, do té pozice ji tak trochu dostal i zaměstnavatel, když jí přidělil tohle místo,“ dodal muž.

Mluvčí potravinového řetězce se za incident omluvila a uvedla, že ostatní personál udělal všechno proto, aby se situace hned vyřešila. „Zastáváme věcný přístup ke všem námitkám, které v rámci výkonu práce vznesou naši zaměstnanci. Samozřejmě se omlouváme zákazníkovi za všechny nepříjemnosti s tímto spojené.“

Zároveň také potvrdila, že žena pracovala v oddělení, kde se alkohol neprodává tak často, a uvedla, že pokud by se situace měla opakovat, bude tam vždy spolupracovník, který zákazníka obslouží.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bleskbulvar ( 24. ledna 2017 11:51 )

A oni té drzé náně ještě udělají ústupek!!! Čítankový příklad sebezničujícího myšlení Evropanů!

berin71 ( 10. ledna 2017 13:02 )

muslym je hnusni tvor nemel bi vubec žit ani arab a islam a i mi cigani!!!

zidoniusek ( 5. ledna 2017 13:27 )

a kdybych chtěl koupit vepřové,také mi ho odmítne prodat?Jak se slučuje hábit s hygienou?

cotonice ( 5. ledna 2017 11:22 )

Nakopat do zadku a vyhodit nejen z práce , ale i ze země!!!

gabreta ( 29. prosince 2016 02:00 )

To je začátek přzpůsobování Evropy uprchlíkům. Za chvíli přijede na řadu prodavač, co neprodá vepřový, trafikant, co odmítne prodat cigarety a další komodity, co odporují islámu. Postupně se přestanou vyrábět a zruší se kostely, aby neurážely mírumilovné muslimy. A vznikne Evropský chalífát ani se nenadějem!!

Zobrazit celou diskusi