Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Němci se bojí teroristů: Speciální jednotky zasahují v pěti spolkových zemích

Autor: Alexandr Božilov, ČTK - 
25. října 2016
12:07

Německá policie, včetně speciálních jednotek, dnes zasahuje kvůli podezření z terorismu současně v pěti spolkových zemích. Podle serveru Spiegel Online v nich prohledává dohromady 13 bytů.

Rozsáhlý zátah policie se týká Durynska, Hamburku, Severního Porýní-Vestfálska, Saska a Bavorska. Razie mají souvislost s hrozbou terorismu.

Německá policie v rámci protiteroristické operace prohlédavala i tento panelák ve městě Jena Německá policie v rámci protiteroristické operace prohlédavala i tento panelák ve městě Jena | Epa

Jen v Durynsku jsou podle televizní a rozhlasové stanice MDR policisté nasazeni od ranních hodin v šesti městech. Všech zásahů se účastní speciální jednotky. Ve městě Suhl na jihu této spolkové země byla podle MDR jedna osoba zatčena. Z budovy, v níž k zákroku došlo, policisté podle zpravodaje stanice vynesli bílý prášek. O jakou látku se jedná, zatím není jasné.


Durynská policie uvedla, že jí státní zastupitelství v Geře pověřilo vyšetřováním 28letého Rusa, který má čečenský původ. Podezřelý muž měl v úmyslu rozšířit řady bojovníků Islámského státu v Sýrii. Z vyšetřování vyplynulo, že by Rus mohl připravovat „těžký, stát ohrožující násilný čin“. Podle policie ale nehrozí nebezpečí teroristického útoku. Jestli je podezřelý Rus onou zatčenou osobou ve městě Suhl zatím není jisté.

 

Dalších 13 lidí, včetně 3 žen, z Durynska, Hamburku a Dortmundu policie podezírá z finanční podpory islamistů. Všichni podezřelí jsou vedeni jako žadatelé o azyl, jejich řízení ale ještě nejsou u konce.

rockyshowman ( 25. října 2016 13:40 )

 Bůh s deutschlandem, nás musí zachránit Jan Žižka, Blaničtí rytíři, nebo ,,Husákovy děti". Změna politiků by neuškodila a to zavčas, než nás začnou naše děti proklínat !!!Okomura je světelko spásy !

Zobrazit celou diskusi