Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Nespojujte islám s 11. zářím, požadují muslimové po 15 letech od teroru

Autor: mb - 
11. září 2016
14:58

Pamětní deska vztyčená obětem z 11. září 2001, která byla vztyčena v malém městečku Owego vzbudila obrovské vášně. Muslimské sdružení si stěžovalo starostovi a požadovalo, aby výraz „islámští teroristé“ byl vyškrtnut. Takové označení prý vrhá špatné světlo na všechny muslimy.

„Chtějí, abychom změnili slova »islámští teroristé« buď na »teroristé« nebo »teroristé z Al-Káidy«. Poslal jsem jim e-mail, ve kterém jsem jim vysvětlil, že s takovým uvažováním na 100 procent nesouhlasím,“ řekl starosta města Owego Donald Castelluci americkým médiím.

Reagoval tak na požadavek muslimského spolku Islamic Organization of the Southern Tier, která se domnívá, že pamětní deska podceňuje nenávist k muslimům.

Text na pamětní desce se přitom pouze drží faktů, jeho celé znění je: „11. září 2001 19 islámských teroristů nasedlo do čtyř letadel, které startovaly z východního pobřeží a unesli je, aby vykonali sérii koordinovaných útoků proti Spojeným státům americkým. Toto je pocta všem, kteří ten den ztratili život a pocta všem, kteří se heroicky obětovali, aby pomohli obětem. My Američané ctíme jejich památku tím, že žijeme naše životy ve svobodě. Nikdy nezapomeneme.“

Islámská organizace na dotazy amerických médií odmítla odpovědět, ale starosta Owega Castelluci tvrdí, že text pamětní desky rozhodně není namířen proti muslimům. „Není to o náboženství. Je to prostě o jednom dni, kdy zemřelo více než tři tisíce lidí. Nežiju v politicky korektním světě. Držím se historických faktů…je jedno, jestli se jedná o Američany, křesťany, muslimy, na tom nezáleží. Ale tady u nás (v Owegu) věci nepřikrašlujeme,“ dodal Donald Castelluci.

deep_ass_flsting ( 11. září 2016 16:14 )

Ty seš taky muslim, debile!

jarda304 ( 11. září 2016 16:09 )

Tyhle blbosti zjevne platí muslimové a troubou to melou po nich

jarda304 ( 11. září 2016 16:07 )

Rozdil je v tom, že žadni křesťane nepopírají příslušnost vrahů Husa ke křesťanství, papež se za tu vraždu omluvil a dost velká část křesťanů ty vrahy odsuzovala a dokonce proti vrahům vedla valku/husite a odsuzuje a Husa má za hrdinu/protestanti a pravoslavni. U muslimů naopak velká část dokonce dodnes s teroristy sympatizuje a podporuje je. Kde jsou muslimští odpůrci teroristů?

deep_ass_flsting ( 11. září 2016 16:05 )

Slabomyslní věří Američanům!

deep_ass_flsting ( 11. září 2016 16:02 )

Američany řízená demolice, žádný islám!

Zobrazit celou diskusi