Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slzy, smutek a fotky milovaných. New York truchlí za 11. září

Autor: mb - 
11. září 2015
16:30

Amerika si připomíná 14. výročí teroristických útoků z 11. září 2001. New York, ale i zbytek USA vzpomínají na bezmála tři tisíce obětí, které zavraždili teroristé z al-Káidy. Ti unesli čtyři letadla a dvě z nich navedli do výškových budov v New Yorku, tzv. „dvojčat“.

Vzpomínkové akce začaly v pátek ráno u památníku v New Yorku, přesně v 08:46 ráno tamního času. V tyto osudové minuty totiž do jedné z výškových budov narazilo první letadlo.

Rodiny obětí při ceremonii předčítaly jména svých příbuzných, jiní naopak mlčky se slzami na tvářích třímali ve svých dlaních fotografie svých milovaných, které jim vzali fanatici z al-Káidy.

Obamova chvíle ticha a večerní koncert

Svůj respekt k obětím teroristických útoků vyjádřil i prezidentský pár. Barack Obama (54) i jeho choť Michelle (51) před Bílým domem zesnulé uctili chvílí ticha. Vzpomínkové akce budou probíhat celý den, mimo jiné i u pomníku obětem 11. září. Na večer je pro veřejnost přichystán bezplatný koncert v Brooklyn Bridge parku.

Šok z 11. září 2001

Islámští teroristé unesli celkem čtyři letadla. Jedno navedli na Pentagon, generální štáb americké armády. V druhém letadle se pasažéři vzbouřili a teroristy přemohli. Ránu v povědomí americké společnosti pak ale zanechaly záběry dvou letících letadel, které v plné rychlosti narážejí do mrakodrapů v New Yorku. V USA od té doby mluví o Americe „před“ útoky z 11. září a „po“ nich…

 

jana999 ( 11. září 2015 19:26 )

Blok proti islámu svolává demonstraci Za naši kulturu a bezpečnou zem.Zítra 12. září v 140 u Národního muzea v Praze zúčastní se i Tomio Okamura

dzelo ( 11. září 2015 18:15 )

Černé divadlo po emericku. Dnes již té báchorce o 11.září tak jak to hlásají emeričané věří jen zoufalci!

Zobrazit celou diskusi