Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trump podporuje policistu, co zastřelil černocha: „Zbraň mířila na jeho hlavu“

Autor: bud, ČTK - 
17. srpna 2016
06:53

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump hájí zastřelení černocha policistou, které podle něho bylo zřejmě oprávněné. Incident, který o víkendu vyvolal ve městě na středozápadě násilné nepokoje, vedl k vyhlášení zákazu nočního vycházení. V noci na středu panoval v Milwaukee klid, Trumpa přivítaly zhruba dvě desítky poklidných odpůrců.

„Musíme poslouchat zákony, jinak přijdeme o svou zemi,“ řekl newyorský miliardář v debatě televize Fox News bezprostředně poté, co se sešel s představiteli místní policie.

Trump, který se i v minulých podobně kontroverzních případech postavil na stranu bezpečnostních složek, prohlásil, že existují jasné důkazy ospravedlňující policistův čin. „Zbraň mířila na jeho hlavu a podle všeho byla připravena vystřelit,“ prohlásil realitní magnát usilující o vstup do Bílého domu.

Situaci v Milwaukee vyhrotila událost, při níž hlídka během silniční kontroly zastavovala auto se dvěma muži, kteří ale neuposlechli výzvy a věnovali se podezřelé činnosti. Po střelbě se ukázalo, že mrtvým je třiadvacetiletý černoch s dlouhým trestním rejstříkem. Měl u sebe střelnou zbraň s 23 náboji, která byla v březnu ukradena.

Podívejte se, jak vypadalo víkendové násilí v Milwaukee:

sores ( 17. srpna 2016 11:33 )

Je podivné jak se černí přemnožují jako potkani! Muslimové jsou přemnožení, indové i černoši!!! Nás bílých je na planetě nejméně, tudíž jsme vzácní a nejvíce podobný člověku jako takovému! Černí se k nám cpou jak můžou jelikož ví, že stejně ovládnou právě tím přemnožením celý svět! Dělají jenom parchanty,fuj!

XLADI ( 17. srpna 2016 10:02 )

Mě se strašně líbila hláška z filmu 8 hrozných. "Když se neg.i bojí, bílí jsou v bezpečí" .

nezadat1 ( 17. srpna 2016 08:02 )

Dobrej negr mrtvej negr,četl jsem v jedné knize.Není spisovatel rasista? A nebo když nás ve škole učili,že v knihách je moudrost a pravda.Tak teď nějak na nevím,může mě to někdo objasnit?

Zobrazit celou diskusi