Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Loni utekly za teroristy do Sýrie: Jedna ze školaček už je mrtvá!

Patnáctileté studentky Shamima Begumová a Amira Abaseová a o rok starší Kadiza Sultanaová
 (Autor: Foto: EPA, ČTK)
Autor: ČTK - 
12. srpna 2016
06:49

Jedna ze tří britských dívek, které se loni vydaly na syrské bojiště podpořit Islámský stát, je po smrti. Podle zprávy BBC se o úmrtí dcery v syrském města Rakka dozvěděli její rodiče. Kadize Sultanaové bylo šestnáct let.

Dívka zřejmě zahynula při leteckém náletu spojeneckých sil. Do Sýrie spolu se svými dvěma stejně starými přítelkyněmi odletěla loni v únoru z londýnského letiště Gatwick. Britské ministerstvo vnitra zprávu o její smrti nekomentovalo.

Mladé Londýňanky, které utekly z domova, byly podle policie tajně převezeny do Sýrie přes tureckou hranici. Shamima Begumová, Amira Abaseová a Kadiza Sultanaová zamířily podle médií za svou další bývalou spolužačkou z londýnské školy Bethnal Green Academy. Případ loni vyvolal obrovskou vlnu pozornosti a také napětí ve vztazích mezi Británií a Tureckem.

Britské bezpečnostní složky odhadují, že do Sýrie dosud odcestovalo asi 600 britských muslimů, z toho asi 50 mladých žen a dívek. Řada z nich se připojila k radikálům z IS a dalších skupin. Ti, kteří se vrátí domů, představují pro Británii teroristickou hrozbu.

jerry ( 12. srpna 2016 11:59 )

Naše lůza si nechává vymýt mozek panem Babišem a nikdo se nad tím nepozastavuje. Vše je jen o vhodných argumentech a správně volené cílové skupině.

hejhej ( 12. srpna 2016 11:17 )

Je to smutné, když si někdo nechá vymýt mozek primitivními muslimy.

fotrpjotr ( 12. srpna 2016 09:40 )

Soufám,že ji aspoň pořádně protáhli její škatulu.

pekaaaros ( 12. srpna 2016 09:17 )

britská dívka Kadiza Sultannaová dobrý no. Ale nedivím se jim. Chodit do současné anglické školy se současnýma mladýma angličanama, tak asi taky nenávidím společnost a hledám únik v jakékoliv podobě.

alfasamec ( 12. srpna 2016 08:26 )

Nejdřív té "školačce" slimáci z pindy udělali trhací kalendář. Zpráva která potěší

Zobrazit celou diskusi