Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Nahlásíš islamistu? Zablokujeme ti účet.“ Hackeři Anonymous tepou Twitter

Autor: všm - 
8. března 2016
05:55

Aktivističtí hackeři ze skupiny Anonymous vyhlásili bojovníkům Islámského státu válku. Tedy alespoň tu internetovou. Na Twitteru například vyhledávají a nahlašují profily teroristické organizace, jejích členů a sympatizantů. To se ale sociální sítí údajně nelíbí a naopak blokuje profily aktivistů.

„Přestaňte laskavě uzavírat účty těch lidí, kteří nahlašují teroristy,“ uvedl jeden z rozhořčených aktivistů ve svém prohlášení.  

Právě to totiž podle něj sociální síť v poslední době dělá v návaznosti na zpřísnění pravidel. Regule mají omezit internetovou šikanu a obtěžování, v tomto případě ovšem paradoxně chrání extrémisty. 

Nemilé překvapení pro hackery

Po krvavých v útocích v Paříži spustila skupina Anonymous akci „Operace ISIS“, v rámci které zveřejnila mimo jiné tisíce twitterovských účtů, jež mají údajně souvislost s teroristy. Jedná se buď o samotné bojovníky nebo jejich sympatizanty. K překvapení hackerů ale Twitter nezačal rušit ani tak účty potenciálních extrémistů, jako spíš samotných hackerů.  

„Doufám, že si uvědomujete, že pokud přestaneme nahlašovat účty teroristů a násilné snímky, tak to tu zcela zaplaví,“ stojí dále v prohlášení uživatele a aktivisty WauchulaGhost pro sociální síť. Právě jemu byl dočasně zablokován profil v únoru. Podle svých slov netuší přesně proč. „Nikdy jsem nedostal jakékoliv upozornění či e-mail,“ uvedl.  

Na první pohled se může zdát, že snaha hackerů ze skupin Anonymous, GhostSec nebo Ctrl Sec nahlašovat účty ISIS, je zbytečná. Smysl ale přesto má. Extrémisté totiž stále častěji využívají sociální sítě k šíření propagandy, strachu či náboru nových členů.  

Jarabak ( 8. března 2016 10:56 )

 No, isis nedávno udělal bububu na facebook a twitter a tak se vedení twitteru, jako správní politicky korektní zkur*ysyni podělalo. To je názorný příklad toho, jak za ISIS nebojují jenom jeho sympatizanti, ale taky všichni posránkové, kteří se bojí cokoliv udělat. To je jako se vším. Natočíš zloděje, jak krade, ale nakoec to budeš ty, kdo bude potrestán, protože jsi natočením porušil jeho lidská práva. Generála Pinocheta na vás.

zdenios ( 8. března 2016 09:46 )

Navíc to určitě narušuje předpokládané vědomí toho, že FBI a podobné instituce o všech ví více, než kdejaký hekřista. Takže jediná cesta pro Anonym... podle mne vede skrz šatnu, kde by "odhodili masky !!!"

zdenios ( 8. března 2016 09:39 )

Je to sice nemilé, ale pochopitelné! Pro efektivitu sítě je potřeba mít ji bezpečnou právě proti hekrům. Hekři mají smůlu v tom, že pracují utajeně a určitě za pomoci metod, proti ktetým se prodávají antivirové programy. Víme, že výrobci sami testují jejich praktiky, aby ověřili dokonalost svých produktů. Ale každopádně je pro nás stejně jedno, jestli víme, kdo je či není v současné době věřící více tomu nebo onomu. Hekři by to měli dělat tajně i před náma a spojit se s provozovateli nebo i FBI v zákulisí. Pak by se dalo napsat, že hekři pomohli více než kdokoliv z nás. A já mohu jen tam, kde jsem. V ruce mívám jen tužky, štetce, myš a klávesnici.

erikcom ( 8. března 2016 08:38 )

tak to jses vtipalek jen lezou do ***e FBI ktera ma na kazdeho z nich zatykace a mysli si ze se vyhnou trestum ktere jim hrozi za nabouravani stranek Bileho domu,Fbi a dalších agantur v minulosti navic se podileli na prevratech v tunisku a egyptea to nemluvim na podileni se s iranskymi hackery na prezidentských volbach sami jsou zlocinci a kazdemu hrozi 50 let

Zobrazit celou diskusi