Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ženy riskovaly ukamenování: Natočily život v Islámském státě

Autor: mb - 
14. března 2016
20:48

Dvě odvážné ženy riskovaly své životy a skrytou kamerou natočily, jak se žije v Islámském státě. Kromě brutálního popravování fanatici mrzačí i mrtvoly, které nechávají přejíždět auty, dokud nejsou těla rozmačkána. Nejbrutálněji si prý počínají cizinci, Syřani jsou odsunuti na druhou kolej.

„Člověka zastřelí, uříznou mu hlavu a tu pak napíchnou na plot u silnice. Také pokládají těla na silnici a nutí auta, aby po nich přejížděla, dokud z nich nic nezbude. Zůstanou pak jen šaty…,“ prozradila jedna z žen, která pořídila nahrávku pro švédský deník Expressen. Identita odvážných žen zůstává v tajnosti, vystupují jen pod pseudonymy Om Omran a Om Mohammad. Podle všeho dodnes žijí ve městě Rakka, de facto hlavním sídlem Islámského státu.

Kromě vraždění nepohodlných lidí Islámský stát programově ničí jakékoliv stopy po „opozici“. V Racce do povětří například vyhodil do vzduchu mešitu Al-Karni a místní kostel předělal na „policejní stanici“.

Ženy bez práv

Ženy v Islámském státě prakticky nemají práva, nemohou samy na ulici a musí být zahaleny od hlavy až k patě. Fanatici přitom své požadavky stupňovali. „Nejdříve nám řekli, že musíme nosit nikáb (muslimský oděv zakrývající obličej mimo oči, pozn. red.), ale následně své požadavky stupňovali, většinou po páteční modlitbě. Pak už jsme museli nosit i rukavice a teď i dvojitý závoj přes obličej,“ svěřuje se jedna z žen, která dodává, že horlivost fanatiků nezná mezí. „Když jdete do obchodu koupit si třeba barvu na vlasy, všechny ženy na krabičkách mají začerněné obličeje fixou,“ dodává.Syřani mají v Islámském státě údajně druhořadé postavení. Cizinci z Afghánistánu, Kazachstánu, Tuniska, ale třeba i Francie si pro sebe zabírají nejluxusnější domy. Cizinci zároveň patří k nejkrutějším islamistům. Zdaleka nejvíce cizinců však přijíždí ze Saúdské Arábie.

Islámský stát v poslední době především díky ruským náletům značně oslabil. Podle jedné z žen, která život v Islámském státě tajně natáčela, si nyní džihádisté připravují únikovou cestu. „Berou civilistům doklady a mnozí pak na falešné dokumenty utíkají do Turecka,“ vysvětluje žena. Někteří z nich pak míří dále do Evropy…

datelobecny ( 14. března 2016 23:26 )

Až jich bude dostatek, a dostanou přístup ke zbraním, tak nějakou mámu Merkel a taťku Junckera už nebudou potřebovat.

smeagol ( 14. března 2016 23:18 )

 Blaznis? Prece si pod sebou nepodriznou vetev. Nebudou sekat ruku, ktera je zivi.

datelobecny ( 14. března 2016 22:19 )

Doufám, že bojovníci islámského státu, co se díky Angele a spol. dostali do Evropy už plánuji atentáty na sídlo EU v Bruselu.

Zobrazit celou diskusi