Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mrazivé svědectví oběti útoku v Dháce: Zabijou nás jednoho po druhém!

Autor: haj - 
5. července 2016
23:20

Paniku, strach a bezmoc. To prožívaly oběti pátečního útoku v bangladéšské metropoli Dháce. Poté, co do restaurace vtrhlo sedm džihádistů se zbraněmi v ruce, se ze všech hostů rázem stala rukojmí s malou nadějí na přežití. Během střelby se na toaletách ukrývala také americká studentka Tarushi Jain (†19), která tak odtamtud zavolala domů. Jen pár chvil před smrtí...

Skrze dveře dívka poslouchala střelbu a výkřiky. Nakonec teroristé bohužel připravili o život i ji. Než ji ale objevili, zavolala vystrašená Tarushi alespoň naposledy svému tatínkovi.

„Mám hrozný strach… Nejsem si jistá, jestli se odsud dostanu živá,“ šeptala roztřeseně do telefonu v sobotu krátce před šestou hodinou ranní. „Zabíjejí tu všechny. Myslím, že nás zabijou jednoho po druhém,“ dodala v posledních okamžicích svého života a rozloučila se tak alespoň nepřímo se svými milovanými.

Rukou teroristů v Dháce zahynulo dohromady 20 lidí, včetně Jain, studentky ekonomie na kalifornské Berkeley, další dva američtí studenti Faraaz Hossain a Abinta Kabir (†18), oba z univerzity Emory v Georgii.

K masakru se přihlásila ISIS, ovšem dle bangladéšského ministerstva vnitra patřili útočníci k místní extremistické skupině Džumatul Mudžáhidín (Shromáždění svatých bojovníků). Uveřejněna byla už dokonce i jména pěti vrahů - Akash, Badhon, Bikash, Don a Ripon. „Všichni jsou Bangladéšané. Jsou z bohatých rodin, mají dobrou úroveň vzdělání,“ uvedl tamní ministr vnitra Asaduzzaman Khan.

Všech pět známých útočníků už přitom mělo dávno sedět za mřížemi. Bangladéšská policie totiž přiznala, že měla muže vedené ve svých seznamech jako „bojovníky“ a již v minulosti se je snažila zatknout. Bohužel selhala a tragické střelbě v Dháce tak včas nezabránila.

 

stam1122 ( 6. července 2016 03:29 )

Tarishi Jain se jmenovala !!! Mějte respekt když už někde něco opisujete tak si ověřte , že to máte správně !!!

Zobrazit celou diskusi