Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

ISIS vyzývá své stoupence: Zaútočte na EU během červnového ramadánu

Autor: ČTK - 
22. května 2016
08:24

Extremistická organizace Islámský stát (ISIS) v novém poselství vyzvala své stoupence k útokům na Spojené státy a Evropu během muslimského svátku ramadán, který začíná počátkem června. Vzkaz povzbuzující k útokům na vojenské a civilní cíle je rozšiřován na účtech sítě Twitter, na nichž se podobné dokumenty obvykle objevují, a podle agentury Reuters se prohlašuje za dílo mluvčího ISIS abú Muhammada Adnáního.

„Ramadán, měsíc dobývání a džihádu. Nachystejte se a buďte připraveni... udělat z něj pro nevěřící všude na světě měsíc pohrom... zejména vy, bojovníci a stoupenci chalífátu v Evropě a Americe,” píše se v poselství. Autentičnost dokumentu nebyl Reuters schopen ověřit.

„I to nejmenší, co v jejich zemích uděláte, bude pro nás lepší a trvalejší, než to, co byste dělali, kdybyste byli s námi... Kéž bychom byli na vašem místě, abychom mohli trestat křižáky ve dne v noci,” uvádí se ve vzkazu.



Organizace, která založila „chalífát” na rozsáhlých územích Sýrie a Iráku, se za poslední rok přihlásila k vražedným útokům na civilní cíle ve Francii, Belgii, v USA i jinde. Dokument se ale nijak nezmiňuje o čtvrtečním dosud neobjasněném zřícení letadla aerolinek Egyptair s 66 lidmi na palubě, o němž někteří vládní činitelé spekulují jako o dalším teroristickém útoku džihádistů.

Mluvčí ISIS naznačil, že útoky v západních zemích mají být odvetou za letecké bombardování pozic džihádistů koalicí vedenou Američany od roku 2014. „Jejich letadla nerozlišují mezi civilisty a bojovníky, muži a ženami,” píše se v dokumentu.

cid2000 ( 25. května 2016 11:16 )

Zase se vrátila doba,kdy kdejaký moderáturek,kdejaká Mini Free Cool In sluníčková kavárenská hvězdička dostane naopak velký mediální prostor,aby mohla hanit a nakopla Prezidenta naší země Zemana!Je to módní,...defacto jsou pořadníky od vedení státní televize,rozhlasu se hlásit k napadení Prezidenta!Nikoho nezajímá,že jej poprvé v historii země zvolili občaní svobodně!Tím více to štve knížecí bakkallovskou Pražskou nacisitickou kavárnu kolaborantů,kterým Prezident Beneš sebral po 2.sv.válce majetek za zradu národa!Čím více lžou,tím více jim lidi už nevěří!Češi jsou švejkové ponaučeni totalitou nikomu nedůvěřovat a nevěřit tomu co se veřejně masivně hlásá v Tv,rozhlase a internetu!Dnes je hrdina člověk co musí makat,má rodinu,děti,musí odvádět daně a tihle knížecí zločinní sluníčkáři mu šlapou po hlavě,po důstojnosti,okrádají ho a nutí jej sloužit jejich jedinečné pokřivené předělané havlo-pravdě,jejich názoru s USA,banderiovci,ISIS,Turky na věčné časy proti Rusku za každou nesmyslnou cenu, proti historii výsledkům 2.sv.války,proti Syrskému lidu,rozvrátit státy,které nechtí poslouchat americkou C.I.A. jako Srbsko,nechtí dovážet fanaticky hordy miliónů muslimských migrantů bez kontroly atd!Tihle zrádci sluníčkáři nechtí již vlastní národ,vlastní historii,.....jsou to zmetci co usilovně pracují na zničení historie Evropských národů,kultůr,křesťanských tradic.....navíc preferují ve velkém uvádět se na veřejnosti,že ten či onen politik,velvyslanec,herec,zpěvák je homosexůál,přinejmenším bisexuál!Heterosexuální klasická rodina je v dnešní době špína a nuda!!Je velice populární TOP VIP se chlubit jinou sexuální orientací a dávat to módně na odiv všem!Kdo není teplomet je OUT ve společnosti těchto sluníčkářů!Prý to je kreativní,krásné a svobodomyslné!Svět se řítí do s.r.a.č.e.k. s takovou bandou co nám vládne se slabým ustrašeným Premiérem země,který se nechává jen hladit po hlavičce do samého vyhlazení od Angely I. Šílený a jiných!

Zobrazit celou diskusi