Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Teroristu z letiště udala sestra. Varoval před ním i starosta Bruselu

Autor: rc - 
27. března 2016
12:25

Policie věděla, jak je nebezpečný! Belgickým úřadům se konečně podařilo dopadnout třetího radikála z bruselského letiště Zaventem. Záhadný „muž v bílém“ je Faycal Cheffou. Muž, na jehož tíhnutí k radikálnímu islámu úřady upozorňovala jak jeho sestra, tak dokonce i bruselský starosta!

V sobotu se světem rozletěly zprávy, že se belgické policii podařilo dopadnout třetího radikála z letiště Zaventem, kde při úterním řádění islámských džihádistů zemřelo jedenáct lidí.

Zatímco dva „muže v černém“ policie identifikovala jako Ibrahima El-Bakraouiho a Najima Laachraouiho, třetí doprovod sebevražedných atentátníků stále unikal. Teď už se však atentátníka, který z letiště po útoku uprchl, podařilo dopadnout. Úřady ho identifikovaly jako Faycala Cheffoua, novináře na volné noze.

Přesto, že tamní prokuratura nepotvrdila, že Cheffou je opravdu třetím teroristou z letiště, anglický server DailyMail se odvolává na zdroj blízký vyšetřovatelům, který řekl, že se s touto hypotézou pracuje.

Vyšetřovatele k Cheffouovi přivedl taxikář, který tři radikály vezl na letiště. Podle DailyMailu policii řekl, že právě Cheffou vypadá: „Jako jeden z nich.“ Taxikář také policii prozradil, že během cesty muži klábosili o Británii a Spojených státech.

„Řekl mi, že mluvili o Británii a USA a jejich bombardování Sýrie a jak za to budou muset zaplatit. Myslel si, že to nic neznamená, mnoho mladých mužů tady vyjadřuje tyto pocity, ale pak je poznal na té nahrávce,“ řekl DailyMailu taxikářův blízký přítel.

Ovšem Faycal Cheffou nebyl belgickým úřadům neznámý. Už v roce 2014 přišla na policii jeho sestra a strážcům zákona řekla, že je znepokojená, jelikož se její bratr chystá prchnout do Sýrie, ale „čeká na správný čas“. Cheffoua nahlásil dokonce i bruselský starosta Yvan Mayeur, a to několikrát! Ten na policii příšel s tím, že je nebezpečný a měl by být zadržen. 

Podle něj se totiž pokoušel verbovat a radikalizovat migranty v Bruselu. Ovšem starostova stížnost k ničemu nebyla a až v září loňského roku soud konečně vydal příkaz, který Cheffouovi zakazoval přiblížit se k běžencům.

Faycal Cheffou bydlel v bytě na dohled od stanice metra Maelbeek, kde se odpálil jeden z atentátníků, a to bratr Ibrahima El-Bakraouiho – Khalid. Při sebevražedném atentátu v metru zemřelo dvacet lidí. Policie byt Cheffoua prohledala, ale žádné zbraně ani výbušniny nenašla.

pekaaaros ( 27. března 2016 21:49 )

kolemdokola: My lidi jsme na tohle strašně paranoidní. Za vším hledáme nějakou levárnu. Stačí, aby si starosta opravil barák a už má na stole, že si to spravil z obecních peněz. Stačí aby USA armáda vlastnila velkou parcelu, kam je vstup zakázán a už tam probíhá výzkum UFO. A s těmahle tvýma plánama beztak že Illuminátů je to to samý. Nic takovýho neexistuje.

pekaaaros ( 27. března 2016 21:44 )

jste h..vna belgický bezpečnostní složky. směju se vám. dementní jak vaše vlády. sluníčko, srdíčko!

andorea ( 27. března 2016 15:52 )

Řekla bych, že deratizér nemyslí pomstu ze strany Belgičanů...

deratizater ( 27. března 2016 14:59 )

Chudák jeho sestra která se díky hloupým a bezohledným novinářům stane terčem kruté pomsty .

marlen52 ( 27. března 2016 14:46 )

no vidíte i v rodině po sobě jdou.prostě muslimovi se nedá věřit.jinak souhlas flesch2z

Zobrazit celou diskusi