Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jana (32) měla dva roky v mrazáku mrtvé miminko: Hrozí jí vězení za vraždu

Jana (32) měla dva roky v mrazáku mrtvé miminko.
Jana (32) měla dva roky v mrazáku mrtvé miminko.  (Autor: TV Markíza/TVNoviny.sk)
Autor: lm - 
17. května 2016
14:06

Jana (32) dva roky ukrývala v mrazáku tělíčko novorozence, protože prý zpanikařila, když se dítě narodilo mrtvé. Jenže to je možná velká lež! Slovenská policie případ vyšetřuje jako vraždu.

Trojnásobná matka doma v mrazáku ukrývala otřesné tajemství. Policisté u ní v bytě ve městě Šahy v okresu Levice našli zmražené tělíčko novorozence. Jana (32) tvrdí, že se dítě narodilo v červnu 2014 už mrtvé a ona zpanikařila. Podle policistů může být ale vše jinak.

Slovenská TV JOJ zjistila, že se dítě nejspíš narodilo živé. „Skutek vyšetřujeme jako zločin vraždy novorozeného dítěte matkou," uvedla nitranská krajská mluvčí Božena Bruchterová. Slovenští policisté ještě požádali o vyjádření znalců. „K vyšetřování bude třeba vypracovat znalecký posudek z oblasti zdravotnictví," dodala mluvčí. Matka zatím obviněna nebyla, ale v případě odsouzení jí hrozí 4 až 8 let za mřížemi.

Žena dítě porodila v Maďarsku u tehdejšího přítele. Po rozchodu se přestěhovala na Slovensko a expřítel jí dítě přinesl v igelitové tašce se slovy, že je to její starost a on s tím nechce mít více společného. Jana nevěděla, jak celou situaci řešit, a tělíčko opět strčila do mrazáku. Bývalý partner ji ale posléze udal na policii.

Video  Reportáž TV Markíza o otřesném případu  - TV Markíza/TVNoviny.sk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi