Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt dítěte u pěstounů: Liborka ve vaně utopil sourozenec?!

Autor: erd - 
14. května 2016
10:51

K tragédii, která se odehrála loni v srpnu v pěstounské rodině v obci Nepomyšl na Lounsku, došlo zaviněním cizí osobou. Za smrt sedmiletého Liborka je totiž zodpovědný jeden z jeho sourozenců, informuje s odkazem na policejní vyšetřování MF Dnes.

Ke zranění chlapce došlo ve vaně, když si hrál s ostatními dětmi. Podle závěrů pitvy měl v plicích i žaludku vodu a utrpěl vnitřní zranění hlavy. „Nechala jsem je tam chvíli samotné, protože jsem musela za menšími dětmi,“ popsala krátce po tragédii Blesku Jiřina Z. se slzami v očích.

Případ předala policii lékařka záchranné služby, která pojala podezření, že mohlo dojít k cizímu zavinění. „Bylo v akutním ohrožení života převezeno na dětské traumacentrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem," uvedl mluvčí záchranky Petr Bureš.

Podle slov matky chlapec po koupání nejevil známky poranění. Vyndala jej z vany, zabalila do ručníků a v tu chvíli začal kolabovat. Chlapec později v nemocnici zemřel.

V průběhu vyšetřování však policie zjistila, že za smrt chlapce nemohou pěstouni Jiřina a Josef Z., jak se původně předpokládalo, ale jeden ze sourozenců, který však nejednal úmyslně. Mělo jít o nešťastnou náhodu.

„Policie věc odložila, protože jako pachatele ublížení na zdraví s následkem smrti zjistila nezletilou osobu,“ potvrdila pro iDnes.cz žalobkyně Simona Konopáčová.

Nezletilý viník však nevyvázne zcela bez postihu. Okresní zastupitelství v Lounech nyní rozhodne o udělení výchovného opatření. „Jsou to výchovná opatření od napomenutí od soudu za přítomnosti rodičů, až po uložení ochranného léčení,“ uvedl šéf lounských žalobců Radim Dragoun iDnes.cz.

Manželé měli, včetně Libora, dalších šest dětí. Dvě vlastní a čtyři sourozence v pěstounské péči, kteří jim však byli po tragické události odebráni.

tvujosudzmrde ( 14. května 2016 17:13 )

Jakou svobodu kdo získal pučem zla 1989? národ byl pučem 1989 zotročen .zloději, vrazi a zločinci, veksláci, ten nejhorší lidský hnůj získal pučem zla 1989 svobodu podnikat, okrádat lidi, podvádět lidi, zotročovat lidi v zaměstnání, šikanovat , zneužívat , lichvařit,kolaboranti s nacisty přestali být pronásledováni ,havlofašistickým pučem 1989 okradli teroristi puče miliony lidí o majetky, o domy, pozemky, osobní majetek, pomocí podvodníků ,lichvářů a zvrhlých soukromých exekutorských mafií které nemají ve světě obdoby,jako v osadě koncentráku v osvětimi to vypadá v exekutorských skladech statisícům lidí havlofašisti ukradli práci,zaměstnání a klidný život ,, vytunelovali a zadlužili banky, rozkradli stovky podniků ,ze statisíce lidí nadělali bezdomovce ,gamblery z milionu lidí alkoholiky, české děti jsou světové jedničky v kouření trávy, braní drog a alkoholu,samej uchyl a rozmazlenej spratek sebevedomej!

hofihofi ( 14. května 2016 16:10 )

A PODLE TEBE SE MUZOU DETI ZABIJET A JESTE DEBILE NADAVAS NA SYSTEM?

ejvm1712 ( 14. května 2016 14:29 )

Pak si vezměte cizí děti! Za dobrotu na žebrotu. Z a s r a n ý systém!

hofihofi ( 14. května 2016 13:52 )

Jake pozde? Pred tim nebyl zadny duvod k odebrani.

hofihofi ( 14. května 2016 13:28 )

Konec koncu, deti v pestounske peci uz ji sebrali vsechny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání