Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapce (†15) zabila nemoc důchodců: Stárnul až osmkrát rychleji

Autor: lm - 
4. května 2016
21:00

Bylo mu teprve patnáct let, ale jeho stárnoucí tělo vypovědělo službu. Indický chlapec Nihal Bitla (†15) zemřel kvůli progerii, nemoci, kvůli které jeho tělo stárlo několikanásobně rychleji než u jiných lidí.

Indický chlapec Nihal Bitla trpěl vzácnou nemocí s názvem progerie, která způsobovala předčasné stárnutí jeho organismu, nikoliv však mozku. Chlapec tak vypadal jako důchodce, trpěl nemocemi provázejícími obvykle vyšší věk, ale uvnitř to byl jen malý chlapec.

Nihalovi se zřejmě stala osudnou dehydratace, kterou si uhnal na svatební veselce, kam šel se svými rodiči. Rodiče ho ihned převezli do nemocnice, ale zde náhle zemřel. Podle doktorů nejspíš podlehl kvůli zkornatělým cévním stěnám. Děti s progerií často umírají na infarkt nebo mrtvici.

Když Nihalovi bylo pouhých deset let, měl podle doktorů tělo šedesátníka. Rodiče se mu snažili sehnat pomoc všude po světě, ale bohužel na tuto nemoc lék neexistuje. Nihal se během svého krátkého života stal jednou z tváří nadace, která se snaží získat prostředky na výzkum vzácné choroby a vyvinutí léku. Nihalovy rodiče se mezitím snažili mu dopřát normální a překrásné dětství a tatínek mu v posledních letech plnil všechna přání, která chlapec měl.

zlab ( 4. května 2016 23:06 )

 Drž hudbu slepejši🤓

Zobrazit celou diskusi