Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dívka (20) vypadá jako stařena: Nepomohla jí ani plastika za 800 tisíc

Autor: lm - 
15. února 2017
22:03

Dvacetiletá Britka Zara Hartshorn trpí vzácnou nemocí, kvůli které vypadá jako stařenka. Když bylo dívce 12 let, lidé si mysleli, že je čtyřicátnice. V 16 letech kvůli tomu vyhledala pomoc plastického chirurga. Bohužel ale efekt netrval dlouho...

Zara Hartshorn zdědila genetickou vadu po své matce Tracey Gibson (43). Oběma byla diagnostikována tzv. lipodystrofie, kvůli které jejich kůže postrádá pružnost, je vrásčitá a zkroucená. Nemoc také rozkládá kosti a ničí podkožní tuk, kvůli čemuž si Zara už v 12 letech vyslechla, že vypadá jako čtyřicátnice.

Dívka kvůli tomu v 16 letech vyhledala pomoc plastického chirurga v Americe. Na facelift šly spolu s matkou a operace je celkem přišly na 50 tisíc liber, tedy zhruba 1,6 milionu korun. Bohužel ale jejich radost nebyla dlouhodobá.

Zara Hartshorn začala po pouhých čtyřech letech znovu stárnout. Lékaři zjistili, že dívka trpí komplikovanějším typem nemoci, tzv. cutis laxa. Ta jí krom již zmíněných může ještě způsobovat mnohem závažnější zdravotní problémy na plicích, srdci a tepnách. Konkrétně tato nemoc může způsobit, že srdce pacienta může vypovědět kdykoliv službu.

„Když jsem se vrátila ze Států, úplně se mi změnil život. Bylo to úžasné. Byla jsem sebevědomá, našla jsem lásku. Otěhotněla jsem a byla jsem šťastná. Bohužel jsem prodělala potrat a ve vztahu už nejsem,“ popsala Zara britské televizní stanici Channel 5, jak se jí změnil život.

„Můj facelift pomalu mizí, zvláště když se směji, a to se mi nelíbí. Je to příšerné, přijdu si stará. Je mi přece 20 let, chci se bavit,“ uvedla dívka s tím, že si chce život užít a pomáhat druhým. „Chtěla bych inspirovat a nabídnout pomoc lidem, kteří se bojí vystoupit a přiznat světu, že s touto nemocí bojují,“ uzavřela.

lunatic ( 16. února 2017 00:03 )

Na fotu vlevo mi dost připomíná H.Mašlíkovou

Zobrazit celou diskusi