Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fenku Diesel (†7) omylem zastřelil policista při pařížském zátahu na teroristy

Autor: shp - 
4. února 2016
12:19

Měla chlupatou srst, čtyři nohy, a přesto byla větším hrdinou než mnozí lidé. Fenka belgického ovčáka Diesel (†7) zemřela při zátahu na teroristy na pařížském předměstí Saint-Denis. Dosud se mělo za to, že ji zabili přímo teroristé, kteří předtím pozabíjeli v Paříži 130 lidí. Nyní to vypadá, že ji zabila zbloudilá kulka od policisty.

Poté, co teroristé zabili v hlavním městě Francie při rozsáhlých teroristických útocích 130 nevinných osob, rozhodla se policie rázně jednat. Ve čtvrti Saint-Denis provedli rozsáhlý zásah, při němž zabili několik radikálů.

Jelikož existovalo podezření, že se v jednom domě skrývají sebevražedné černé vdovy, byla na místo povolána i Diesel. Se svým vycvičeným čichem měla v budově odhalit nastražené výbušniny. Ven už se ale živá nedostala.

Zabila ji střelba, o níž se dosud všichni domnívali, že přišla od teroristů, kteří byli odhaleni. Nyní to však vypadá, že statečné zvíře zemřelo zbloudilou kulkou, kterou vypálil omylem policista. Taková škoda.

Bylo to velmi chaotické, na policejní štíty přistálo nejméně 40 kulek, které byly pravděpodobně vypáleny policisty. Během toho mohlo být zvíře zabito,“ citoval francouzský web Mediapart staršího důstojníka, který nechtěl být jmenován.

andorea ( 4. února 2016 12:50 )

Dosud se mělo za to, že ji zabili přímo teroristé, kteří předtím pozabíjeli v Paříži 130 lidí. ----------- Nevidím rozdíl, zda ji teroristé zabili přímo nebo nepřímo. Nebýt nich, nebyla by ta akce a fenka mohla žít. Odpočívej v pokoji, fenečko.

Zobrazit celou diskusi