Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nástupce Diesel míří do Francie! Rusové předali Francouzům rozkošné štěňátko

Autor: ČTK, lm - 
8. prosince 2015
08:53

Ruská policie předala francouzskému velvyslanci štěně, které má v řadách francouzských strážců zákona nahradit fenku Diesel. Ta byla zabita v listopadu při policejním zátahu na teroristy na pařížském předměstí Saint-Denis v rámci vyšetřování krvavých atentátů v Paříži.

Štěně německého ovčáka se jmenuje Dobryňa, podle ruského pohádkového hrdiny. Podle ruských policistů má být ztělesněním nejen dobroty, ale také síly, statečnosti a nezištné pomoci.

Velvyslanec Jean-Maurice Ripert ocenil živý dar ve svém náručí jako „gesto, které jde od srdce“, a žertoval, že si štěně bude muset zvyknout na francouzskou stravu: „méně majonézy, více šampaňského“.

„Ukazuje to, že vztahy mezi Ruskem a Francií jsou docela dobré,“ zdůraznil. Ujistil také ruské psovody, že jejich francouzští kolegové v Paříži se už netrpělivě těší na přílet nového pomocníka.

Sedmiletá fenka Diesel patřila ke krátkosrstému druhu belgických ovčáků plemene malinois. Při zásahu v jednom bytě v Saint-Denis vypukla přestřelka, při níž byla zasažena i Diesel. Zvíře, které „mělo rok do důchodu“, přišlo o život, když do bytu běželo pátrat po výbušninách.

abaron ( 8. prosince 2015 11:52 )

vestigia premo maiorum.

naidka ( 8. prosince 2015 10:09 )

Krásný a úžasný pejsek přeji mu do života vše nej.

andorea ( 8. prosince 2015 09:57 )

abaron ( 8. prosince 2015 09:21 )

Fas est et ab hoste doceri

Zobrazit celou diskusi