Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Putin poslal Francii štěně! Bude to nová Diesel? Smrt psí hrdinky ho dojala k slzám

Autor: lm, ČTK - 
21. listopadu 2015
05:00

Příběh fenky Diesel zaujal i ruského prezidenta Vladimira Putina (63). Její smrt  při razii na teroristy ho dojala natolik, že poslal Francouzům neobvyklý dárek. Nového chlupáče!

Sedmiletá fenka Diesel vycvičená na vyhledávání výbušnin patřila k nepostradatelným oporám francouzské zásahovky. Policisté ji při středeční razii v Saint-Denis vyslali do budovy, aby vyčmuchala případné nástražné výbušné systémy. Bohužel to byl její poslední zásah. Zabila ji exploze poté, co se odpálil sebevražedný atentátník, který se zde schovával. Policie upřesnila, že zvíře ještě stihlo doběhnout k nohám svého pána, kde pošlo. Ztráta chlupaté hrdinky nezarmoutila jen policisty, ale hold jí vzdala i celá Francie.

Příběh policejní fenky dojal i známého milovníka zvířat – Vladimira Putina. Ruský prezident poslal Francouzům své kondolence a připojil i jeden neobvyklý dárek. Putin nařídil do Francie poslat malé štěňátko, které by po výcviku mohlo zesnulou Diesel nahradit.

Malé štěňátko nese jméno Dobrynja po jednom z legendárních ruských hrdinů, který vynikal sílou, láskou, kuráží a obětavostí. Snímek štěněte na sociální síť umístil ruský ministr vnitra Vladimir Kolokoltsev. „Přijměte prosím od ruských policejních psovodů toto štěně ovčáka, které bude schopno nahradit Diesel, vaší fenku, která zemřela ve službě,“ napsal Kolokoltsev Francouzům.

Teroristické útoky v Paříži z minulého týdne si vyžádaly 130 obětí a více než 350 zraněných. Přihlásilo se k nim radikální hnutí Islámský stát (IS).

dzambulka007 ( 21. listopadu 2015 19:24 )

Na Zdenku nemůžu přijít.

.naidka. ( 21. listopadu 2015 17:49 )

Vašek

.naidka. ( 21. listopadu 2015 17:46 )

Aha, od toho jsou tam potom ty tečky.

naidka ( 21. listopadu 2015 16:11 )

Článek brzy odklidili z hlavní strany lidi chválí Putina - to se redakci nehodí do krámu. Hlavně, že článek o medu, kde Bleskáči cosi odhalili, je tam už druhý nebo třetí den.

mikaclili ( 21. listopadu 2015 15:44 )

Pes ho dojme k slzam?!Jen z toho duvodu ze ma taky vlcaka. Ale co dela za hnusarny to ho slzam nedojme!

Zobrazit celou diskusi