Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Strůjce pařížských útoků „vymetal“ gay bary v Bruselu. Policii stále uniká

Autor: mb - 
20. listopadu 2015
18:55

Jeden z organizátorů teroristických útoků na Paříž, Salah Abdeslam (26), těsně před útoky procházel gay bary v bruselské čtvrti Jacques Quarter, kde se sházejí lidé netradiční sexuální orientace. Noční tah Abdeslama zachytily bezpečnostní kamery.

Terorista ale partnera nejspíše nehledal, vyšetřovatelé se domnívají, že zřejmě vybíral cíl teroristických útoků nebo kradl v klubech dokumenty. „V těchto barech se lidé chovají uvolněně, navíc jsou často přecpané – krádež peněženky je pak hračka. V době, kdy v těch klubech byl, hodně lidí nahlásilo ztrátu dokumentů,“ prozradil anonymní zdroj médiím.

Salah Abdeslam, francouzský občan narozený v Bruselu, podle vyšetřovatelů dopravil část atentátníků do Paříže. Pronajal si rovněž dva hotelové pokoje na pařížském předměstí Alfortville, kde atentátníci údajně nocovali. Po útocích se pak vrátil do Belgie, jeho současný pobyt ale není znám. 

Francouzské úřady rozeslaly po celé Evropě žádost o pomoc při pátrání po voze značky Citroën Xsara, ve kterém by mohl Abdeslam prchat „Hon na něj pokračuje,“ uvedl francouzský premiér Manuel Valls (53).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

honza54. ( 20. listopadu 2015 23:57 )

Konvička je cikán

renoli ( 20. listopadu 2015 20:08 )

ježkovy voči ... střídal holky a vymetal gay bary ? !! To je teda hustý náboženství !

a-z- ( 20. listopadu 2015 19:40 )

Asi potřeboval nějaký štangle semtexu narvat do pr.dele.

Zobrazit celou diskusi