Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pařížský terorista se skrývá v Bruselu! Abdeslam zoufale chce do Sýrie

Autor: lm, ČTK - 
21. listopadu 2015
19:36

Zdá se, že terorista Salah Abdeslam (26) to má spočítané. Abdeslam se nyní schovává v Bruselu a zoufale se snaží dostat do Sýrie. Prozradili to přátelé, se kterými si vrah ze svého úkrytu skypuje. Jenže islamisté mu nejspíš nemohou odpustit, že se neodpálil.

Údajný terorista Salah Abdeslam se nyní schovává v Bruselu a zoufale se snaží dostat do Sýrie. Informoval o tom dnes zpravodajský server ABC News s odvoláním na Abdeslamovy přátele, kteří s ním hovořili přes Skype.

"Myslím, že není daleko," uvedl dnes bratr Salaha Abdeslama Mohamed, který už dříve Salaha vyzval, aby se dobrovolně vydal úřadům. Informaci, že Salah kontaktoval s prosbou o pomoc některé ze svých přátel, Mohamed potvrdil.

Jeden ze Salahových přátel serveru ABC News potvrdil, že je Abdeslam zoufalý, neboť uvázl na půli cesty mezi evropskými tajnými službami a radikály z organizace Islámský stát (IS), kteří ho údajně sledují. Lituje prý, že v Paříži nespáchal sebevražedný atentát podobně jako jeho další bratr Brahim Abdeslam, který se odpálil nedaleko koncertní síně Bataclan.

Jednadvacetiletý Hamza Attou – jeden z mužů obviněných v Belgii z terorismu kvůli tomu, že Abdeslama po útocích odvezl z Paříže do Bruselu – tvrdí, že měl Salah Abdeslam během cesty na sobě velkou bundu. Pod ní prý mohl mít ukrytý sebevražedný pás. Policie vůz s Abdeslamem na cestě z Francie do Belgie minulou sobotu zastavila třikrát, v té době však ještě nevěděla, že je Salah Abdeslam podezřelý z přímého podílu na atentátech.

Kromě francouzské policie tak po Abdeslamovi jdou nejspíš i radikálové z Islámského státu. Chtějí ho potrestat za to, že útoky přežil! Pro IS je totiž Abdeslam zbabělec a zrádce, protože nesplnil své mučednické poslání a pro Alláha nepoložil život jako ostatní džihádisté.

Podle belgické televizní stanice RTBF může být informace o Abdeslamově sebevražedném pásu důvodem, proč dnes belgické úřady vyhlásily nejvyšší stupeň pohotovosti kvůli bezprostřední hrozbě teroristického útoku. Dalším důvodem by mohl být nález zbraní v bytě jednoho z dalších obviněných teroristů. Úřady oficiální důvod mimořádných opatření nezveřejnily.

Atentáty v Paříži z 13. listopadu si vyžádaly 130 obětí, dalších více než 350 lidí při nich bylo zraněno.

Video Terorista Salah Abdeslam na záběrech televize Sky News - SkyNews.com
Video se připravuje ...

steelheart ( 23. listopadu 2015 12:45 )

to mě pobavilo! troufnu si říct, že by mě to ani nepřekvapilo!

asha10 ( 22. listopadu 2015 09:59 )

článek pobavil od kdy má vycvičený terorista výčitky Co to plácáte jak jste na tohle přišli ?

kukuku ( 22. listopadu 2015 07:42 )

Z Belgie to má nejblíž do klidu pod zfalšovaným syrským pasem jako utečenec k madam Merkelové do Německa. Ta ho případně přepošle v rámci povinného přídělu uprchlíků Sobotkovi s Dienstbierem, Schwarzenbergem a Šabatovou.

frantacizek ( 21. listopadu 2015 22:29 )

no kámo, tohle nejde takhle opravdu dělat, to by v tom organizace měla bordel a běhali ji po světě nevybuchlí atentátníci.

egyptanka ( 21. listopadu 2015 22:23 )

co chtěli,mají.

Zobrazit celou diskusi