Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bestie, která se odpálila u stadionu: Policie zveřejnila fotku z pasu uprchlíka

Autor: lm, ČTK - 
22. listopadu 2015
19:48

Francouzská policie zveřejnila fotografii třetího ze sebevražedných atentátníků, kteří se v pátek 13. listopadu odpálili u stadionu Stade de France na pařížském předměstí Saint-Denis. Požádala zároveň veřejnost o pomoc s jeho identifikací.

Už v pátek policie informovala, že stejně jako atentátník identifikovaný na základě nalezeného syrského pasu jako Ahmad Muhammad, přišel i třetí terorista do Evropy přes Řecko.

U stadionu Stade de France, kde v tu chvíli kromě tisíců fanoušků sledoval zápas mezi Francií a Německem i francouzský prezident François Hollande, se 13. listopadu odpálili celkem tři muži. Jedním z nich byl dvacetiletý francouzský občan žijící v Belgii Bilal Hadfi, který údajně bojoval v Sýrii na straně teroristické organizace Islámský stát (IS). Odpálil se ve 21:53 v ulici Rue de la Cokerie poblíž provozovny rychlého občerstvení McDonald's.

Druhého útočníka, který se odpálil ve 21:20 v ulici Rue Rimet, policie identifikovala na základě syrského pasu nalezeného u jeho těla jako pětadvacetiletého Ahmada Muhammada z Halabu. Není však jasné, zda je pas pravý. Objevily se informace, že patří syrskému vojákovi, který byl zabit několik měsíců před atentáty.

V neděli policie zveřejnila fotografii třetího atentátníka, který se odpálil ve 21:30 v ulici Rue Rimet poblíž vstupu do sektoru H stadionu Stade de France.

Poslední dva jmenované teroristy zaregistrovaly řecké úřady 3. října poté, co dorazili do země spolu s uprchlíky z Turecka. Makedonské tajné služby francouzským kolegům potvrdily, že i na jejich území Muhammad přicestoval se společníkem. Oba muži se pak společně zaregistrovali také v uprchlickém táboře v jihosrbském Preševu.

Britská zpravodajská stanice BBC v reakci na výzvu francouzské policie uvedla, že zveřejněná fotografie odpovídá fotografii jistého Mahmúda, jehož řecké úřady zaregistrovaly 3. října na ostrově Leros. Mahmúd si údajně spolu s Ahmadem Muhamadem koupil lístek na trajekt do pevninského Řecka, aby mohl pokračovat na cestě Evropou.

Při sebevražedných atentátech v Paříži zahynulo celkem 130 lidí a více než 350 jich utrpělo zranění.

Prezident Hollande v pondělí začne sérii jednání se světovými politiky o boji proti terorismu po pařížských atentátech. Nejprve se ráno setká s britským premiérem Davidem Cameronem a v poledne s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem. V úterý poletí do Washingtonu na setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou, ve středu ho v Paříži navštíví německá kancléřka Angela Merkelová. Ve čtvrtek bude Hollande pokračovat v jednáních v Moskvě, kde se setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. V sobotu opět v Paříži přijme čínského prezidenta Si Ťin-pchinga.

diskutujici ( 23. listopadu 2015 06:31 )

Vypada jako krizenec neceho s kozou

fotrpjotr ( 23. listopadu 2015 04:57 )

Než se odpálil,tak to byl chráněnec našich humanistů,kde udělali humanisti chybu,že to nepoznali,že je to terorista?

frantacizek ( 23. listopadu 2015 01:05 )

 no jenom jestli jste ho složili dobře, to není *** tyhle puzzle atentátníků, pak hledáte hned jiného cigoše.

realistaii ( 22. listopadu 2015 22:56 )

skutečná bestie je zakladatel islámského terorismu z fašingtonu a NATO členové ISIL v roce 2012 cvičeni americkými instruktory na tajné základně v Jordánsku. Tito teroristé měli být cvičeni v rámci programu tajné pomoci syrským „rebelům“ bojujícím proti syrské vládě http://wertyzreport.com/2014/06/19/iracti-povstalci-byli-cviceni-v-jordansku/ Potvrzeno: USA cvičily teroristy z ISIS na tajné Jordánské základně http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4244-potvrzeno-usa-cvicily-teroristy-z-isis-na-tajne- jordanske-zakladne ) Británie plánovala výcvik a podporu stotisícové syrské teroristické opoziční armády http://zpravy.ihned.cz/svet-evropa/c1-62460960-britanie-planovala-vycvik-a-podporu-sto-tisi cove-syrske-opozicni-armady USA islamisty, kteří se k ISIL přidali, vycvičily v roce 2012 na tajné základně v Jordánsku. http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4597-to-nejvetsi-spojenci-spojenych-statu-financuji- isis To největší „spojenci” Spojených států financují ISIL Saúdská Arábie, Kuvajt, Turecko .http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/usa-prodavaji-spickove-zbrane-zemi-podporujici-tero risty_312874.html#.U8WCPvl_vhs

realistaii ( 22. listopadu 2015 21:37 )

PŘÍČINA ISLÁMSKÉHO TERORISMU = vláda USA a NATO + jejich spojenci Saudská arábie, Katar, -Izrael . ŘEŠENÍ TERORISMU ? zastavte tyto zrůdné teroristické režimy ,dobře víte kdo založil islámský a neonacistický gladio, banderovský terorismus a kdo je vyzbrojuje ,nebečte nad loutkami jděte po původci terorismu masakr 48 civilistů v Oděse,kteří byli před zraky policie banderovské fašistické junty umučeni a upáleni, dalších 200 lidí bylo brutálně zbito ,vraždy desítek opozičních politiků a novinářů kyjevskými teroristy řízenými krvelačnými bestiemi USA a NATO , dodnes profašistická EU drží tlamu a vyzbrojují a živí kyjevskou banderovskou juntu Migrační krize byla plánována před osmi léty New America Foundation ... www.youtube.com/watch?v=U8wrRzB1s9k http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/13427-je-normalni-ze-ve-vedeni-zpravodajstvi-ceske-te levize-je-tolik-lidi-s-vazbami-na-usa-podivejte-se-kteri-to-jsou.aspx terorismus páchají vlády USA a západu proti vlastním občanům viz GLADIO, 11.září 2001 ,masakr v Oděse banderovskými teroristy usa 2.srpna 1980 Gladio teroristi USA odpálili bombu na Boloňském nádraží ,výsledek 85 mrtvých 200 zraněných civilistů ,ano přesně tohle spáchala demokratická vláda USA a NATO http://www.globalresearch.ca/operation-gladio-cia-network-of-stay-behind-secret-armies/9556 itals ký soud odhalil ,teroristickou organizaci USA multikulti NWO ,USA, NATO fašismus jak dopadá civilizace která pouští přistěhovalce do své země - pozorně sledujte co politici EU a USA páchají proti Evropě , Jak běloši dobyli Ameriku (CZ titulky) https://www.youtube.com/watch?v=XAdkXENSTA0 Odtajněná zpráva americké agentury: „Zařiďte vznik Islamistického státu, „aby se izoloval syrský režim“ http://www.judicialwatch.org/press-room/press-releases/judicial-watch-defense-state-depar tment-documents-reveal-obama-administration-knew-that-al-qaeda-terrorists-had-planned-benghazi-attac k-10-days-in-advance/ učk kosovš

Zobrazit celou diskusi