Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Studentka zabodla podpatek muži do oka, do vězení ale nešla

Autor: haj - 
20. ledna 2016
08:49

Zabodla mu jehlový podpatek do oka a vážně mu poškodila zrak, do vězení ji však soud neposlal. Studentka Shadiya Omar (22) dostala za napadení Justina Lloyda (22) pouze podmínku.

K bizarnímu zranění došlo v britském Manchesteru loni v říjnu. Omar byla svědkem hádky Justina s její kamarádkou, které přispěchala na pomoc a muže napadla. Místo zbraně jí posloužila její vlastní bota od návrháře Christiana Louboutina. Střevíc si sundala a podpatek vrazila Lloydovi do levého oka, a vážně ho tak zranila.

„Cítil jsem něco v oku. Cítil jsem podpatek v oku. Bál jsem se, že ztratím zrak, chvílemi jsem o sobě nevěděl, jenom jsem viděl krev, jak mi teče z oka. Všechno bylo rozmazané a ani teď to není stoprocentní,“ vypověděl u soudu Lloyd.

Jako zázrakem sice nepřišel o zrak, přesto ale dodnes žije s následky onoho osudného večera. Kromě psychologických obtíží stále sem tam ve zjizveném oku cítí nepříjemné bodání a škubání. Dokonce přišel i o práci dělníka.

Podle obhajoby si Shadiya střevíčky zula proto, že jí z nich bolely nohy. Rozhodně prý neměla v úmyslu je použít jako zbraň. Jednalo se o spontánní reakci. I přesto byla soudem shledána vinnou. Soudkyně Lindsey Kushner jí udělila trest osmnáct měsíců ve vězení podmíněně a šest měsíců veřejně prospěšných prací. Dívka musí mít navíc dohled a oběti svého řádění zaplatit odškodnění ve výši 100 liber (cca 3500 Kč).

Podle oběti ovšem rozsudek mohl být přísnější. „To, co udělala, je šílené, děsivé. Dívala se na mě, ale nic si neuvědomovala. Necítila žádnou lítost,“ okomentoval rozhodnutí soudu Justin Lloyd. „Alespoň je to za mnou a já můžu jít v životě dál,“ dodal.

byvalyvoliccssd4 ( 20. ledna 2016 09:51 )

Studentka a soudkyně si jsou velice podobné. Asi tam ta justice funguje jako u nás, proto dostala jen symbolický trest. Ještě mu měli udělit pokutu za pokrvácení střevíčku od návrháře Christiana Louboutina Kdypak vrátí Rathovi miliony, které si poctivě nakradl?

Zobrazit celou diskusi