Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Umučil koně, kterého chtěl znásilnit: Úchyl z Českolipska dostal od soudu dva roky

Autor: ČTK - 
20. ledna 2016
12:42

Za týrání koní a vloupání do domu na Českolipsku potrestal Okresní soud v České Lípě čtyřiadvacetiletého Michala Medka dvěma lety vězení. Zároveň mu soudkyně Lucie Homolková nařídila ústavní sexuologickou léčbu.

Medek byl nedávno pravomocně odsouzen za jiný případ týrání a krádeže podmínkou na 2,5 roku. Tento trest dnes soudkyně zrušila a vynesla trest souhrnný. Její verdikt není pravomocný, vazebně stíhaný Medek i státní zástupce si ponechali lhůtu na rozmyšlenou. Medkovi hrozilo až pět let vězení.

Podle znalců trpí Medek sexuální deviací, konkrétně zoofilií a sadismem. Jeho pobyt na svobodě bez léčby považují za nebezpečný. Má IQ v pásu podprůměru a jednoduchou osobnost. Jeho vývoj ovlivnila citová deprivace z dětství, matka byla alkoholička a později byl umístěn v dětském domově. Podle znalců není za své jednání plně odpovědný, týrání se dopouštěl ve stavu snížené příčetnosti. I proto mu soudkyně na návrh státního zástupce uložila trest v dolní polovině zákonné sazby. Medkova porucha je vrozená, léčením se s ní ale podle znalců může naučit žít a vyvarovat se dalšího týrání zvířat.

Medek svých činů u soudu litoval. Loni v polovině července v Provodíně na Českolipsku se podle obžaloby pokusil uškrtit koně. V přístřešku přivázal dvě klisny, obě se utrhly. Jedna ale měla utaženou smyčku kolem krku tak silně, že by se bez pomoci za několik hodin udusila. Majitelka ji včas objevila. O dva dny později v nedalekých Janovicích nalákal na kukuřici osmiletou klisnu. Jeden konec lana jí poté uvázal kolem krku a druhý ke stromu. Navíc jí svázal zadní i přední nohy a ty pak ještě provázal mezi sebou. Medek u soudu jen uvedl, že klisně nohy svázal, aby se rychleji udusila. Více se k tomu nevyjádřil. Mrtvému poníkovi nakonec namazal zadek opalovacím krémem, soulož se zvířetem ale nevykonal.

Medkovi přitížilo, že už byl za obdobné skutky odsouzen. Soud ho potrestal podmínkou za krádeže a brutální utýrání koně z května minulého roku. Tehdy se v noci s lanem, nožem a košíkem plným sušených rohlíků vydal na pastvinu v Kravařích. Rohlíky k sobě koně přilákal. Když ho chytil, uvázal mu kolem krku smyčku, která ho rdousila, a pak mu podřízl hrdlo. V době, kdy ve zvířeti ještě pulzovalo srdce, mu vrazil do řitního otvoru kůl, stahoval z něj kůži a odřezával maso. Odnesl si asi čtyři kilogramy svaloviny.

elis234 ( 23. ledna 2016 16:35 )

... i když je pravda, že daleko víc mě vytočí, když někdo dostane za podobný čin jenom podmínku nebo pár hodin veřejně prospěšných prací. To už je úplná nehoráznost. Takhle si snad odsedí aspoň něco, i když je to i tak málo a pak to nejspíš bude dělat zas....

zednik ( 23. ledna 2016 14:53 )

placento, inteligentnímu člověku překlep nebo vypadlé písmenko vůbec nevadí. Mozek si to i tak správně přečte. Jen blbec jako ty, co si slabikuje tak překlep zaznamená, protože slovo řešíš písmenko po písmenku.

zednik ( 23. ledna 2016 14:49 )

IQ téměř debila a omlouvají ho, že jednal ve snížené příčetnosti. Ale jak umučit koně dokázal vymyslet perfektně. Takovýmu kriplovi dát jen 2,5 roku je výsměch !!

fujhnus ( 20. ledna 2016 17:10 )

takovyho zmetka bych utratila ma v palici nasrano a vzdycky bude mit

pompaliny ( 20. ledna 2016 16:16 )

skoda mohl bej salam

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání