Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Diana tu nocovala těsně před smrtí. V Paříži hořel slavný hotel Ritz Carlton

Autor: ČTK - 
19. ledna 2016
19:50

Požár v úterý zachvátil nejvyšší poschodí známého pařížského hotelu Ritz Carlton, který v minulosti navštívili módní návrhářka Coco Chanelová či spisovatel Ernest Hemingway. Poslední hodiny před svou smrtí při automobilové nehodě v něm pobývala před skoro dvěma desítkami let také britská princezna Diana.

Požár vypukl v ranních hodinách a přivolaným hasičům se jej podařilo dostat pod kontrolu. Zcela ale uhašen nebyl a bude trvat dlouho, než se to podaří, upozornili hasiči. V různém stádiu žhnutí jsou podle nich umělohmotné materiály, včetně izolací elektrických kabelů, k nimž je nutné přistupovat opatrně a s velkou trpělivostí.

Podle velitele hasičů plameny zachvátily střechu budovy, která byla jen velmi obtížně dostupná. Po zvládnutí požáru na střeše mohli hasiči přistoupit k likvidaci jeho ohnisek uvnitř hotelu.

Požár zachvátil horní poschodí pařížského hotelu Ritz Carlton Požár zachvátil horní poschodí pařížského hotelu Ritz Carlton | ČTK

Hotel prochází totální rekonstrukcí

Příčina požáru není zatím známa. Nikdo neutrpěl zranění. Přilehlé náměstí Vendome, kde sídlí francouzské ministerstvo spravedlnosti a kde má řada světoznámých firem své obchody se šperky, obsadila požární a policejní vozidla.

Hotel prochází již tři roky totální rekonstrukcí a je tak dlouhodobě uzavřen pro veřejnost.