Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Babišovi „hořel“ hotel filmových hvězd. Přes sto hasičů a záchranářů v Thermalu

Autor: mor, kal - 
20. ledna 2016
15:05

Hoří! Ze 14. patra karlovarského hotelu Thermal se linul kouř. Ve festivalovém komplexu, který spadá pod ministerstvo financí Andreje Babiše (ANO), ale naštěstí proběhlo jen rozsáhlé cvičení.

Fiktivní požár byl nahlášen na recepci krátce po 10. hodině. „Hořelo“ v předposledním podlaží. Nejezdily výtahy, a tak veškeré vybavení museli hasiči vytáhnout po schodech. V zakouřených chodbách se pak museli postarat o asi 80 hostů, kterými byli místní středoškoláci.

Podívejte se na video z Thermalu:

Video Karlovarský hotel Thermal má za sebou rozsáhlé cvičení. - Blesk - Kateřina Moravcová
Video se připravuje ...

„Cvičení bylo unikátní tím, že si zde ověřujeme dvě nové taktiky. Jednou je zařízení Cobra na hašení ve výškových budovách a druhá je to, že vyzkoušíme ve spolupráci s hasiči Plzeňského kraje jejich padesátimetrový žebřík,“ říká náměstek ředitele krajských hasičů Oldřich Volf. Cvičení se zúčastnilo přes sto hasičů, záchranářů, policistů a lékařů.

Šlo o vůbec největší cvičení, které se v hotelu konalo, řekl novinářům náměstek ředitele krajských hasičů Oldřich Volf. Patnáctipatrový hotel každoročně slouží jako centrum filmového festivalu.

Fotogalerie z rozsáhlého cvičení:

pride1 ( 20. ledna 2016 18:26 )

Kolik ta sranda stála?Hotel je většinou plná arabských hostů, ale radši nic

Zobrazit celou diskusi