Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ukrajinský poslanec ukousl ucho oponentovi při rvačce: Chtěl mu i vydloubnout oči!

Autor: dce - 
23. prosince 2015
23:04

Ačkoliv se to možná už nezdá, rusko-ukrajinské vztahy jsou stále velmi napjaté. Minulý týden se to opět potvrdilo po rvačce proruského politika a proukrajinského aktivisty. Politik oponentovi málem vypíchl oko a ukousl mu půlku ucha!

Rvačka, která se odehrála v ukrajinském Chersonu 18. prosince, bude mít možná dohru i před soudem. Spor začal už na radnici po zasedání, kde se dva političtí rivalové neshodli na přístupu k prodávání hlasů k volbám. Proukrajinský aktivista Vadim Kravčenko, lídr národní stran Azov, a jeho oponent, proruský poslanec Alexander Vlasov, se po skončení zasedání střetli na ulici v centru města.

Začalo to nadávkami a provokací, některé z nich měly být i na adresu Vlasovovy manželky. Kdo přesně spor začal, ale není jisté. Skončil ovšem krvavě. Vlasov se na Kravčenka nakonec vrhl pěstmi.

"Seděl na mně a tlačil mi prsty do očí. Snažil jsem se ho zastavit, ale on mi přitom ukousl kus ucha," uvedl Kravčenko. Podle svědků se muž zhroutil v bolestech, zatímco Vlasov jeho ucho sežvýkal a vyplivl na zem. Poté v klidu odešel. Kravčenko byl převezen do nemocnice, kde mu ucho opět přišili.

Policisté hledají svědky celé události, aby bylo objasněno, jak konflikt začal a kdo je viníkem. Pokud by byl Vlasov uznán vinným, hrozí mu až tři roky ve vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi