Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilý David ubil k smrti kamaráda, pak si šel lehnout

David v opilosti zabil svého kamaráda.
David v opilosti zabil svého kamaráda.  (Autor: TV Markíza)
Autor: lm - 
16. prosince 2015
20:23

Dva kamarádi spolu popíjeli, pak se ale zničehonic jeden na druhého vrhl a začal ho mlátit. Pro napadeného to skončilo tragicky, brutální útok nepřežil. Útočník mu ani nezavolal pomoc a šel si lehnout. Násilníka poslal soud na léčení a na šest let za mříže.

Setkání kamarádů v Bratislavě skončilo tragédií. David posilněný alkoholem zničehonic napadl svého kamaráda a mlátil ho hlava nehlava. Druhý den slovenští policisté našli jeho zmrzačené tělo, na kterém bylo množství kousanců. David tvrdí, že kamaráda oživoval, ale pomoc nevolal, protože neměl telefon. Noc poté prospal, ráno šel vyvenčit psa a pak se přiznal matce.

Podle sousedů násilníka byla taková tragédie jen otázkou času. David prý často pil a neznal svoji míru. Trestní rejstřík mladého muže svědčí o tom samém. V době vraždy byl sedmkrát trestaný za týrání, drogy a krádeže. David ale policistům tvrdí, že kamaráda zabít nechtěl.

Prvoinstanční soud poslal Davida na 4,5 roku za mříže, proti čemuž se odvolala žalobkyně, které se to zdálo málo. Odvolací soud mu zvýšil trest na šest let za mřížemi a nařídil protialkoholickou léčbu. Rozsudek je pravomocný. Rodina oběti ale s verdiktem není spokojená.

radelin ( 17. prosince 2015 05:40 )

Nějak ti ušlo,že se to stalo na slovensku.

tajna1509 ( 16. prosince 2015 22:01 )

proboha nechapu ceskou justici zrejme zalezi jak se soudce vzbudi a tak rozdava - jinak neni mozne ze 7x trestany po 8 spacha vrazdu a jde jen sedet na 6 let - KOLIK MA V CESKU CENU ZIVOT -URVA

Zobrazit celou diskusi