Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Pařížský terorista je zpět u Islámského státu! Policistům prý upláchl do Sýrie

Autor: lm - 
2. prosince 2015
13:22

Pařížský útočník pláchl do Sýrie! Hledaný Salah Abdeslam (26) prý nejspíš proklouzl evropským policistům a utekl na Blízký východ zpět k Islámskému státu.

Salah Abdeslam je považován za jednoho z hlavních podezřelých, který se podle vyšetřovatelů přímo zapojil do přípravy a provedení teroristických útoků, během nichž zemřelo 13. listopadu v Paříži 130 lidí. Jeden z Abdeslamových bratrů se v Paříži vyhodil do povětří.

Sebevražedným atentátníkem měl být zřejmě i Salah, ale na poslední chvíli si svou misi rozmyslel. Policisté totiž na pařížském předměstí našli odhozenou výbušnou vestu, která byla téměř stejná jako ty použité pařížskými sebevražednými atentátníky. Abdeslam se tu navíc podle signálu z mobilu pohyboval.

Po útocích Abdeslam proklouzl francouzským policistům a vrátil se do Belgie. V jeho bydlišti, nechvalně proslulé čtvrti Molenbeek, udělala belgická policie už několik razií, ale zatím neúspěšně. Podle Abdeslamových přátel byl terorista zoufalý, protože uvázl na půli cesty mezi evropskými tajnými službami a radikály z organizace Islámský stát (IS), kteří ho údajně sledují. Litoval prý, že se v Paříži také neodpálil.

Podle některých zdrojů Abdeslam možná již utekl na Blízký východ. Televize CNN uvedla, že vyšetřovatelé prý operují s verzí, že se vrátil do Sýrie k Islámskému státu. Televizi to sdělil zdroj blízký vyšetřování. 

 

 

zada ( 2. prosince 2015 16:54 )

Utekl policistům???? A nebo "měl" úteci policistům???? Splnil úkol, a ten kdo tahá za politický nitky musel zatáhnout tak , aby se do IS dostal, Co kdyby začal mluvit, že????? Protože pokud není mrtvý ....... Nevěřím, že by utekl jen tak "mýrnyx týrnyx". Aby jim neutekl jako náš Krejčíř

vi3ol ( 2. prosince 2015 16:40 )

..je to prostě pravicový politik..nachází taky řešení, ne jenom žvásty, jako zdejší hradní ožrala..

zamlzena ( 2. prosince 2015 14:21 )

Jsou si poodbní, a když si enchá vousy, tak ho nuikdo určitě nepozná. kdoví kde je. A není to jedno? Když se jeden chytí, nebo zabije, tak namísto něho patrně vyrosotu jako houby jiní. Možná je to dokonce i "povzbudí" k aktivitě. Asi už mnohem dříve chyblo správné politické řešení a neměl být asi ten vojenský zásah v Iráku. Vzešla z něho občanská válka.

renoli ( 2. prosince 2015 14:20 )

Jo. Landa a stará Blažková

donaf ( 2. prosince 2015 14:16 )

Jó Landa, ten by jim ukázal jak se chytaj takový šmejdi.

Zobrazit celou diskusi