Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Terorista z Paříže koupil rozbušky v obchodě na rachejtle! Radikál je stále na útěku

Autor: shp - 
30. listopadu 2015
12:41

Salah Abdeslam (26), momentálně nejhledanější muž Evropy, terorista, který se podílel na pařížských útocích, je mužem, který pro sebevražedné atentátníky připravoval výbušniny. Sám se měl také odpálit, ale na poslední chvíli si krvavou sebevraždu rozmyslel a pláchl. Jak zjistil list Le Parisien, rozbušky k výbušninám nakoupil v obyčejném obchodě s rachejtlemi.

Podle nových zjištění zakoupil Salah Abdeslam rozbušky k bombám jen pár týdnů před děsivými útoky, při nichž teroristé z ISIS zabili 130 lidí. Majitel obchodu vypověděl policistům, že terorista, který později pláchl z Paříže do Belgie, zakoupil zhruba 12 rozbušek v říjnu.

Zařízení na baterii jsou určená pro ohňostroje, ale mohou být při správných znalostech použita i jako rozbušky pro bomby. Jejich prodej je tak monitorován. Salah Abdeslam proto majiteli obchodu ukázal svůj řidičák. Jakmile došlo k útokům, nahlásil vlastník obchodu vše policii. Terorista si totiž doklad totožnosti nechal v obchodě.

Salah Abdeslam se podle majitele choval podivně. Při útocích si výbušný pás sundal a zahodil ho do popelnice. Poté utekl a od té doby po něm pátrá policie hned v několika zemích. K teroristům z ISIS se však radikál vrátit nemůže. Neuposlechl totiž rozkazu a pláchl.

Jeho bratr Brahim Abdeslam se při útocích, na rozdíl od sourozence, odpálil. Třetí bratr Mohamed byl zatčen kvůli podezření z účasti na útocích, ale později byl propuštěn. Přeživšího bratra vyzval: Salahu, vzdej se. Budeme raději, když budeš ve vězení než mrtvý!“

vi3ol ( 30. listopadu 2015 19:40 )

 Pořád nechápu..už před rokem+ se psalo, kdo odejde bojovat za ty ***y a vrátí se, dostane 20+let bez možnosti propuštění.. proč ta legislativa trvá tak dlouho??..

Zobrazit celou diskusi