Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Hurikán Joaquin se řítí na Bahamy, zesílil na kategorii 3

Hurikán Joaquin se žene na Bahamy.
Hurikán Joaquin se žene na Bahamy.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
1. října 2015
07:32

Tropická bouře Joaquin již zesílila na hurikán kategorie 3 s větry dosahujícími 185 kilometrů za hodinu. Oznámilo to americké Národní středisko pro hurikány (NHC). Nyní se hurikán přesouvá k centrální části Bahamských ostrovů, v noci na dnešek byl od nich vzdálený asi 300 kilometrů.

Joaquin je třetím hurikánem letošní sezony v Atlantském oceánu, pohybuje se rychlostí devět kilometrů za hodinu. "Předpokládá se, že se ve čtvrtek v noci nebo v pátek stočí na severozápad a sever," uvedli meteorologové.

I když trasa postupu cyklony je zatím nejistá, NHC předpokládá, že hurikán k pevnině dospěje začátkem příštího týdne někde mezi Severní Karolínou a New Yorkem.

Podle dosavadních údajů se zdá, že Joaquin "jde ve stopách" podobného hurikánu Sandy. Ten ve Spojených státech připravil o život více než sedm desítek lidí a způsobil škody ve výši přesahující 50 miliard dolarů (přes 1,2 bilionu korun).

sores ( 1. října 2015 09:55 )

 Nemůže být většího hurikánů nežli ti odporný vraždící muslimové co táhnou na Evropu!! Teď koluje mail v PC jak v Mnichově muslimové vyhrožují noži doktorům, sestrám vychrstávají jejich ch.canky do obličeje, jsou nakažení mají sifilis, tuberu a jiné nemoci! V nemocnicích jsou děsně agresivní na personál! A teď co s tím udělá Merklová co jim tak fandí ?????? Ať si je vezme k sobě domů!

dfghjk ( 1. října 2015 08:46 )

Blesku, blesku, to neděláš dobře s tím Mohamedem s bombou v turbanu! To bys mohl dopadnout, jak ten čárlí ve Francii, mohamedánovi je buřt, že jsi zablokoval diskusi, jak uvidí obrázek, nas ere se a už myslí na pomstu. Pozor na to!

Zobrazit celou diskusi