Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Když se líčí znetvořená žena: Oběť kyselinového útoku bojuje proti snadno dostupné žíravině

Autor: shp - 
3. září 2015
18:00

Chtějí být krásné jako všechny ženy, ale krása se jim už naplno nikdy nevrátí. Oběti kyselinových útoků budou nadosmrti zohyzděny, přesto nyní Indka Rešma (18) natočila video, jak se i přes jizvy nalíčit. Poukázat tím chtěla na fakt, že koncentrovanou kyselinu je ve většině světa snadné koupit stejně jako rtěnku na rty.

Když byla Rešma z Bombaje na cestě na zkoušku ve škole, přepadl ji švagr se svými příbuznými a společně jí vrhli kyselinu do tváře. Dívka utrpěla děsivé popáleniny v celém obličeji. Navíc přišla o oko. I když podstoupila několik plastických zákroků, je její tvář stále děsivě zohyzděna.

Nyní se rozhodla natočit video, nad kterým se mnozí pozastavili. Jde totiž o návod, jak se nalíčit, pokud vás znetvořil zhrzený milenec nebo příbuzný, který se rozzuřil za to, že žena pošpinila čest rodiny. Přesně takové jsou nejčastější útoky kyselinou nejenom v Indii.

Nejdřív kartáčkem na zuby odstraňte mrtvou tkáň,“ říká Rešma na začátku videa. Poté vysvětluje, jak nanést konturovací tužku a rtěnku samotnou. „A to nejdůležitější – rudou rtěnku koupíte na trhu stejně snadno jako koncentrovanou kyselinu. Proto je jí každý den napadena nějaká dívka,“ uzavírá Rešma a žádá zpřísnění prodeje.
Video  Jak se líčí znetvořené oběti kyselinového útoku...  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Kyselinové útoky jsou právě velmi časté kvůli snadné dostupnosti nebezpečné látky, kterou si může koupit kdokoliv bez speciálního povolení. Výjimkou není ani Česko. V listopadu 2013 poleptal v Plzni kyselinou sírovou Jan D. svou expřítelkyni Martinu. Za útok dostal 23 let vězení.

Chloritan ( 12. dubna 2019 16:29 )

Hele, né že bych se kohokoli zastával. Ale zrada je hold zrada, a pokud někomu plně důvěřuji a ještě mě ten někdo v tom sebeklamu utrvzuje.. Potom zradí.. dovedu pochopit že se člověku zhroutí život a zachová se nějak takto. Není problém dostupná kyselina, ale nedostatečná komunikace. Jsem toho názoru, že útočí a bijí se zvířata né lidé, lidé mají mozek kterým se mají řešit problémy. Jo jenže když nám jej zaplní kravinami násilím, a Bůh ví jakými programy už ve škole, pak jste si leda schopni spočítat pracovní dobu a kolik máte dostat na výplatu, což vám spolkne jak to tak vypadá asi celkovou mozkovou kapacitu.

Zobrazit celou diskusi