Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exmilenec ji nechal polít kyselinou: "Cítila jsem, jak se mi rozpouští ucho!"

Autor: so, bop - 
18. září 2015
20:02

Bývalí partneři dokážou někdy člověku otrávit život. To, co se stalo Britce Adele Bellis (23), ale naštěstí jen tak někdo nezažije. Její žárlivý expřítel si najal drogově závislého bezdomovce, aby dívku polil kyselinou!

Dívka o chystaném útoku neměla nejmenší tušení. „Spatřila jsem muže v bundě a s šátkem přes obličej, jak se ke mně přibližuje. Podíval se mi do očí a prošel kolem mě. Pak se vrátil a ze strany na mě chrstnul tu kyselinu,“ popsala v prvním interview pro britskou televizi Adele. Muž dívku napadl 14. srpna 2014 na autobusové zastávce v Lowestoftu.

„Okamžitě to začalo hrozně pálit ze strany od ucha, cítila jsem žár i na obličeji. Pak jsem doslova cítila, že se mi ucho rozpouští! Vyloženě jsem věděla, že už tam není. Sekundu nato jsem přestala slyšet. Pořád jsem řvala na ostatní lidi: Nemám ucho! Ale neslyšela jsem už, co mi odpovídali. Jenom mě chlácholili, ale já věděla, že je to hodně zlé,“ prozradila dívka průběh události, která jí změnila život.

Policie brzy přišla na to, kdo za nechutným útokem stojí. Byl to Adelin chorobně žárlivý bývalý přítel Anthony Riley (26), který nedokázal přenést přes srdce, že už mu Adele "nepatří". Ze strachu před důsledky nechtěl útok provést sám. Zaplatil tedy v přepočtu 20 tisíc korun bezdomovci závislému na drogách, Jasonu Harrisonovi (27).

Původně se měl Riley dokonce pokoušet přemluvit Harrisona, aby se vloupal k dívce domů a tam ji ubodal. Naštěstí to Harrison odmítl. Po útoku kyselinou Adele přišla o 50 % sluchu a velkou část vlasů, ale díky instinktivnímu otočení hlavy nebyly zasaženy oči ani obličej a dívka nakonec stále může vést poměrně normální život.

Útočnická dvojice Riley a Harrison byla shledána vinnou. Odsouzeni mají být koncem září. Mužům za hrůzný čin hrozí až 35 let za mřížemi.

mair ( 18. září 2015 22:46 )

 Autoři článku by si měli dát ještě jednou základku. Fakt ostuda.

Zobrazit celou diskusi