Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Únosci zavraždili dceru bohatého Němce: Údajní Češi chtěli 32 milionů

Dcera podnikatele Anneli se domů už nevrátila. Únosci ji zavraždili.
Dcera podnikatele Anneli se domů už nevrátila. Únosci ji zavraždili.  (Autor: Policie, ČTK, Reprofoto Youtube)
Autor: kat - 
19. srpna 2015
14:40

Před týdnem ve čtvrtek večer jela Anneli (17) na kole vyvenčit psa. Domů už se nevrátila. Dva muži ji unesli a po bohatém otci požadovali výkupné. Únosci tvrdili, že jsou Češi a drží dívku u nás. Podnikatel do druhého dne nezaplatil, tak jeho dceru zabili!

Únosci tátovi zavolali z dceřina telefonu asi půl hodiny po jejím odchodu. Do druhého dne měl zaplatit výkupné ve výši 1,2 milionu eur, tedy 32,5 milionů Kč. Že nejde o žert, pochopil zámožný podnikatel z Míšně ve chvíli, kdy v pozadí uslyšel její křik. Únosce tvrdil, že Anneli drží v Česku, a snažil se přitom předstírat český přízvuk. Zatímco matka okamžitě zavolala policii, otec se vydal dceru hledat. Dva kilometry od domova našel jen její kolo a psa.

Podnikatel měl výkupné zaslat prostřednictvím internetového bankovnictví na účet v Malajsii. Tak velkou sumu ovšem není prakticky možné klasickým převodem poslat, už vůbec ne do druhého dne.

Vyšetřovatelé se domnívají, že už v pátek, tedy po vypršení stanovené lhůty, byla dívka zavražděna. Její tělo našli až po několika dnech pohozené v příkopě mezi dvěma domy, zasypané pískem a hlínou – byla úplně nahá a pravděpodobně uškrcená páskem. Policie přišla pachatelům na stopu o víkendu díky analýze signálu z mobilního telefonu. Příslušný expert dále potvrdil, že volajícím je Němec s pravděpodobně švábským dialektem.

Amatérský únos

Otisky prstů na dívčině kole dovedly policisty k nezaměstnanému kuchaři Markusovi B. (39), který už byl v minulosti vyšetřován v souvislosti s požárem a znásilněním. Monitorováním jeho hovorů se dostali i k jeho komplici Norbertovi K. (61). Oba muži už sedí ve vazbě a hrozí jim doživotí. Únos byl z jejich strany velmi amatérský – nejenže neměli promyšlenou předávku výkupného, navíc ani nepoužívali žádné masky. Unesená dívka by je tedy velmi snadno mohla identifikovat. Tedy kdyby přežila... Nejspíš i proto ji zavraždili, přestože to původně v plánu nebylo.

Dopis už nepomohl

Zoufalí rodiče se na veřejnost obrátili srdceryvným dopisem. V době jeho zveřejnění už ale jejich holčička byla nejspíš po smrti...

„Anneli, moc nám chybíš. Jsme s tebou. Tímto žádáme kohokoli, kdo má jakékoli informace, které by mohly pomoci k nalezení naší dcery, aby promluvil. Únosci by měli vědět, že splníme uvedené požadavky, abychom mohli naše dítě vzít zpět do náruče. Prosíme, ozvěte se.“

mandat ( 19. srpna 2015 21:35 )

Je to smutne,ale u nas rikali,ze uz jsou ve vezeni,ale nic o narodnosti.Jedine,co bylo jako perla, ze zavolali rodicum a rekli, ze chteji 1 200 000,--EU v malych bankovkach a poslat elektronicky na ucet.Mohli si vzit masky,holku vubec nemuseli zabijet, rodice byli ochotny vykupne zaplatit.Je to tragedie.Zabili ji druhy den po unosu , uskrtili ji paskem a nahou ji hodili na smetiste. Zaslouzili by stahnout kuzi za ziva,bastardi.

paralenka ( 19. srpna 2015 21:12 )

Z vás se vyklubal takovej kre*tén, že se mu snad vyrovná jen mr*dnikatel! Pokud nejde o jednoho a téhož de*bila!!! Máte, vy idi*ote, vůbec děti? Starej odpornej páchnoucí kanále, chcípněte, jste jen zbytečný odporný lidský odpad!!!

naidka ( 19. srpna 2015 19:41 )

Pokud je holka viděla, mohli jí pohrozit smrtí, jestliže je prozradí a ne ji hned zabít.

bersimalinecka ( 19. srpna 2015 18:06 )

 ajťák blesku chlastal?v 17,.57 to bylo pro honzu a ne že tlemím článku idioti aspoň si to seřiďte už vám z umisťování reklam jebe?

bersimalinecka ( 19. srpna 2015 18:02 )

Zobrazit celou diskusi