Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Únosce 17leté Anneli z Německa má rakovinu: Byl to motiv pro vraždu?

Autor: lm - 
21. srpna 2015
20:53

Musela mladá dívka umřít, protože on neměl co ztratit? Jeden z vrahů 17leté Anneli z Německa údajně trpí nevyléčitelnou rakovinou! Policie se domnívá, že to mohl být jeden z motivů jeho odporného činu.

Anneli byla unesena muži v šedém BMW minulý čtvrtek večer nedaleko polabské Míšně, když jela na kole vyvenčit psa. Ještě v den únosu volali pachatelé otci dívky z jejího mobilního telefonu a požadovali výkupné. I když rodiče byli ochotni peníze zaplatit, únosci dívku zardousili opaskem nejspíš několik hodin po únosu. Pravděpodobně se báli, že by je poznala, protože se zapomněli maskovat. 

Ale to nemusel být jediný důvod tohoto brutálního činu! Podle informací deníku Bild totiž jeden z únosců, Markus B. (39), trpí nevyléčitelnou formou rakoviny. "Domníváme se, že je to jeden z motivů, který ho ke spáchání trestného činu vedl," řekl deníku vyšetřovatel.

Markusovi se v životě moc nedařilo. Jeho kuchařská společnost zbankrotovala a on si nemohl najít práci. Brzy spadl do dluhů, o čemž jeho rodina nejspíš nevěděla. Nejspíš proto naplánoval únos dcery bohatého podnikatele. Přitom moc dobře věděl, jakou bolest rodičům Anneli způsobí, sám má manželku a dva syny. Markus byl už dříve vyšetřován kvůli žhářství a sexuálním deliktům.

Markus je momentálně ve vazbě a odmítá vypovídat. Jeho komplic, obchodník s drahými kovy Norbert K. (62), se přiznal k únosu dívky. Anneli prý zavraždit ale nechtěl. Právě Norbert K. po zatčení vyšetřovatelům prozradil, že tělo dívky je ukryto v jámě na jednom saském statku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi