Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Další útok nožem ve Švédsku: Muž bezdůvodně pobodal tři lidi, dva jsou v kritickém stavu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv Blesku)
Autor: lm, ČTK - 
17. srpna 2015
15:52

Tři zraněné si vyžádal útok nožem ve městě Norrköping na jihovýchodě Švédska, stav dvou lidí je vážný. Informoval o tom zpravodajský portál The Local. Incident se stal týden poté, co při podobném útoku v zemi zahynuli dva lidé.

Útok se odehrál před místní knihovnou. Podle svědků incidentu byl útočník zřejmě pod vlivem drog. První oběť bodl do zad, pak se vrhl na kolemjdoucí ženu a bezdomovce. Lidé poté útočníka přemohli a zdrželi ho do příjezdu policie.

Stav jedné z žen a muže je vážný, muž se podle The Local musel podrobit akutní operaci. Druhá z žen utrpěla jen lehká zranění, v nemocnici nicméně zůstává na pozorování.

Před týdnem za útokem stál neúspěšný žadatel o azyl z Eritreje, který se k činu přiznal. Podle svědků dnes útočil muž, který byl očividně pod vlivem drog. Nejdříve u městské knihovny pobodal ženu, poté během útěku z místa činu nožem napadl další ženu a muže. Útočníka nakonec přemohl jeden z kolemjdoucích.

mandat ( 17. srpna 2015 17:02 )

typicke pro muslimy,neco se mu nelibi,nebo se hned neudela,co chce,tak vytahne nuz a zabiji. A tohle je uz v Evrope,mame se na co tesit.

Zobrazit celou diskusi