Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nehoda autobusu ve Francii: V tunelu se mu utrhla střecha, mnoho lidí se zranilo

Autor: ČTK - 
26. července 2015
18:51

Zranění většiny z padesátky španělských studentek, které jely autobusem na turistický pobyt do Nizozemska, si vyžádala nehoda na severu Francie. Řidič jejich vysokého autokaru nerespektoval u jednoho silničního tunelu zákaz vjezdu pro auta s výškou nad 2,6 metru a nárazem se utrhla celá střecha autobusu. Dvě osoby jsou podle místních úřadů v kritickém stavu.

V nemocnici ve městě Lille skončilo 40 z 59 lidí, kteří byli ve španělském autobuse. Padesátku z cestujících tvořily Španělky ve věku od 18 do 29 let. Ze zraněných je šest lidí ve vážném stavu, dva jsou stále v ohrožení života, upřesnila odpoledne nemocnice v prohlášení.

K tragédii došlo za rozbřesku v malém tunelu obce La Madeleine v oblasti Lille. Jeden ze dvou řidičů, který v osudnou dobu seděl za volantem, byl zatčen. Testy neprokázaly, že by byl pod vlivem alkoholu či drog. Zjistilo se ale, že autobus jezdí pravidelně mezi Španělskem do Nizozemska přes Lille, ale tentokrát z nějakého dosud nejasného důvodu jel na severu Francie jinou než zaběhlou trasou, uvedly úřady.

„Většina lidí spala. Nechápali jsme, co se děje,“ vypráví Carlota ze španělského Baskicka. „Je to hrůza,“ přitakává spolucestující Ane. Podle dívek byly nejvíce zraněny ty osoby, které byly v zadní části autobusu, do které padaly kusy utržené střechy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi