Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Auto na Karlovarsku nabouralo dva autobusy turistů: Posádka vozu zemřela na místě

Autor: ČTK - 
26. července 2015
16:07

Na hlavním tahu z Prahy do Karlových Varů poblíž Bochova narazil osobní vůz hned do dvou autobusů a po srážce začal hořet. Celá tříčlenná posádka automobilu zraněním na místě podlehla. Sedmnáct lidí z autobusů má lehčí zranění.

Osobní vůz byl podle informací ČTK chevrolet s českou SPZ, který mířil z Prahy na Karlovy Vary, přičemž oba autobusy jely opačným směrem. Autobusy byly z pražského hotelu a vezly cizince z výletu v Karlových Varech. Osobní auto přejelo z neznámých příčin do protisměru.

„Automobil narazil do boku prvního autobusu a do druhého čelně,“ dodal Kasal. V osobním vozidle byli podle informací ČTK tři mrtví. Zemřeli na následky nehody a následného požáru, uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

V autobusech, z nichž měl jeden českou a druhý německou značku, jelo přes 40 Asiatů, převážně Thajců. Zraněno zůstalo po nehodě asi 17 osob. Po šesti cestujících z autobusů převezly sanitky do Karlových Varů a Ostrova a pět do Sokolova.

Podle zdroje z karlovarské nemocnice byli všichni Thajci ve věku mezi 50 až 60 lety a měli lehčí zranění. Žádná ze tří nemocnic nesdělila, zda byli všichni po ošetření propuštěni. Podle mluvčí krajské záchranné služby Petry Bakurové ale byla jejich zranění taková, že by neměli být hospitalizováni.

Pro klienty maďarské cestovní kanceláře Golyó Tours vyslala podle jejího zástupce společnost nové autobusy, které je z části již dopravily a z části dopraví později do Prahy.

Na místě zasahovalo pět sanitních vozů se třemi posádkami a vůz pro hromadná neštěstí. „Ošetřili jsme deset osob s lehčími poraněními a některé cestující jsme transportovali do nemocnic,“ uvedla ČTK mluvčí krajské záchranky Petra Bakurová.

Silnice I/6 u Andělské Hory byla až do večera uzavřená.

xyht ( 26. července 2015 19:46 )

ano ,mohl třeba ladit rádio nebo mu něco spadlo a on se pro to shýbal ,nebo je to další kramný ale automobilovej

vrahrychtar ( 26. července 2015 19:32 )

neni nad kremaci v prirode..

abcd.adcb ( 26. července 2015 19:17 )

To jsem ti právě chtěla napsat jako reakci na ten tvůj blábol, ty elemente.

bizon_pepa ( 26. července 2015 19:00 )

Aha, kde nic tu nic.

abcd.adcb ( 26. července 2015 18:48 )

Mě to nezaskočilo, ale když byla řeč o elementární logice....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání