Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Černý týden na českých silnicích: Při nehodách zemřelo 23 lidí

Autor: venu, ČTK - 
27. července 2015
05:02

Uplynulý týden patřil k jednomu z nejtragičtějších. Na českých silnicích se stalo několik velkých dopravních nehod, při kterých zemřelo 23 lidí a při těch menších se jich mnoho zranilo.

Pondělí 20. července

V pražských Kolodějích v pondělí odpoledne zemřel při dopravní nehodě devětatřicetiletý muž. Nepřežil náraz osobního vozu do stromu.

V Sibřině u Prahy zemřel v pondělí odpoledne při nehodě řidič osobního auta, které vyjelo ze silnice. „Vozidlo audi vyjelo z dosud nezjištěných příčin mimo vozovku, řidiče se po vyproštění nepodařilo oživit,“ uvedla Zatloukalová.

Řidička osobního auta zemřela v pondělí ráno při havárii u Bořetic na Břeclavsku. V autě cestovala sama. 

Středa 22. července

Tři oběti na životech a 18 zraněných si vyžádala ráno srážka vlaku s nákladním autem na železničním přejezdu ve Studénce. Nehodu způsobil polský řidič kamionu, který vjel na koleje v době, kdy už svítila červená světla. Vůz zůstal zavřený mezi závorami, nepokusil se je prorazit. Řidič nehodu přežil, následně ho zadržela policie.

Havárie dodávky a kamionu poblíž Prunéřova na Chomutovsku a odpolední nehoda dodávky s motocyklem a osobním autem u Spomyšli na Mělnicku. Při každé z nich zemřeli tři lidé.

Na Karvinsku se střetl padesátiletý motocyklista s polským kamionem. Narazil do nákladního auta, když se na silnici otáčelo. Náraz nepřežil. V brněnské nemocnici pak později zemřel čtyřicetiletý motorkář, kterého krátce před 05:00 srazil řidič osobního auta v Bzenci na Hodonínsku. Následkům zranění podlehli také řidič motocyklu a jeho spolujezdkyně při nehodě u Spomyšli. Ani za jednu z havárií s největší pravděpodobností motorkáři nemohli. Kolizi u Spomyšli nepřežil také řidič dodávky, který podle policie vjel do protisměru, kde se střetl s osobním autem a s motocyklem.

Pátek 24. července

U Němčic na Benešovsku zemřel po nárazu do stromu třicetiletý motocyklista. Na bezvládné tělo ležící u silnice policii upozornili řidiči. Není zatím jasné, kdy se nehoda stala, řekla mluvčí benešovské policie Eva Stulíková. Událost byla hlášena krátce po 10:30. Tělo leželo u silnice mezi Němčicemi a Bernarticemi, přivolaný lékař mohl pouze konstatovat smrt.

Sobota 25. července

Sedmatřicetiletý muž zemřel v sobotu večer, když přecházel dálnici u Kroměříže a srazil ho automobil. ČTK to řekla mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová. „Muž z Kroměřížska vstoupil do vozovky z pravé strany. V té chvíli jelo v pravém jízdním pruhu osobní vozidlo značky Suzuki a v levém jízdním pruhu automobil značky BMW, jehož řidič právě Suzuki předjížděl. Chodec se dostal až do levého jízdního pruhu, kde ho třicetiletý řidič BMW srazil. Při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí.

Neděle 26. července

Tři lidé zahynuli v neděli odpoledne při nehodě na hlavním tahu z Karlových Varů do Prahy. Osobní vůz narazil do dvou autobusů poblíž Bochova na Karlovarsku a po srážce začal hořet. V autobusech jelo přes 40 převážně Thajců. Všichni tři lidé z automobilu zraněním na místě podlehli, 17 cestujících z autobusů má lehčí zranění. 

Nehoda se stala kolem poledne. Podle policejního mluvčího Pavla Truxy třiatřicetiletá řidička nedobrzdila před přechodem, kde jiné auto pouštělo skupinku chodců. „Aby se vyhnula srážce, strhla auto do protisměru, kde se střetla s chodci,“ uvedl Truxa. Dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní. 

U Kosmonos na Mladoboleslavsku zemřela čtyřiašedesátiletá řidička auta po nárazu do stromu. Příčinu nehody vyšetřují policisté. „Řidička utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ řekla ČTK mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

 

 

 

 

 


moiaza ( 27. července 2015 09:55 )

Včera odpoledne jsem se vrácel domů. Jel jsem asi tak 80-90 km/h a blížil jsem se k místu bydliště, kde hned na začátku obce bydlím. Pomalu jsem se chystal snížovat rychlost, když kolem mě prosvištěl mládenec v Oktávii. Registroval jsem jeho jízdu už dříve. Velmi rychle se ke mě přiblížoval. Jeho rychlost byla pravděpodobně hodně nad 100 km/h. Do obce vjížděl téměř stejnou rychlostí. Už jsem odbočoval a ještě jsem slyšel "gumování" jeho pneumatik při průjezdu zatáčkou v obci. K tomu není třeba slov.Mladík měl okolo 25 let. Žádná smrtelná nehoda není dostačujícím varováním pro tyhle pilota F-1.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání