Příčina nehody zatím podle mluvčí krajské policie Zuzany Týřové není známá. Uvedla, že v obou autobusech cestovali výhradně cizinci. Silnice I/6 byla u odbočky na Žalmanov uzavřená zhruba od 14:00, znovu se otevřela před 21:00. V místě nehody bude ale podle silničářů zatím omezená rychlost, protože požár osobního vozu vypálil asfaltový povrch vozovky. Oprava by měla být provedena v nejbližších dnech.

Osobní vůz byl podle informací ČTK chevrolet s českou SPZ, který mířil z Prahy na Karlovy Vary, oba autobusy jely opačným směrem. Autobusy byly z pražského hotelu a vezly cizince z výletu v Karlových Varech. Osobní auto přejelo z neznámých příčin do protisměru.

"Automobil narazil do boku prvního autobusu a do druhého čelně," řekl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Oba autobusy byly luxusnější zájezdové vozy značky Mercedes. Jeden patří maďarské cestovní kanceláři a druhý je český.

Pro klienty maďarské cestovní kanceláře Golyó Tours vyslala podle jejího zástupce společnost nové autobusy pro dopravu do Prahy. Podle cestovní kanceláře nikdo z cestujících nebyl zraněn natolik vážně, aby musel zůstat v nemocnici.

Po šesti cestujících z autobusů převezly sanitky do Karlových Varů a Ostrova a pět do Sokolova. Podle zdroje z karlovarské nemocnice byli všichni Thajci ve věku mezi 50 až 60 lety a měli lehčí zranění. Žádná ze tří nemocnic nesdělila, zda byli všichni zranění po ošetření propuštěni.