Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šokující odhalení hackerů? Takhle se prý natáčí videa islamistů!

Autor: mb - 
12. července 2015
12:20

Experti se dlouhodobě podivují nad profesionalitou videí řezníků z Islámského státu. Ruští hackeři nyní na své stránce zveřejnili video, které údajně ukazuje, jak se videa natáčí! Čeká vás šok, místo pouště profesionální filmové studio!

Hackeři si říkají Kyberberkut (odkaz na elitní policejní jednotku Berkut, která byla po událostech na Majdanu novou kyjevskou vládou rozpuštěna, pozn. red.) a na svých stránkách zveřejnili video, které prý „vyfoukli“ přímo senátorovi Johnu McCainovi (78)! „Drahý senátore McCaine! Doporučujeme vám, abyste při své příští zahraniční cestě (a obzvláště pokud pojedete na Ukrajinu), nechal doma důvěrné materiály. Na jednom elektronickém zařízení vašeho kolegy jsme našli leccos zajímavého. Něco jsme se rozhodli zveřejnit,“ píšou hackeři.

Profi studio

Na videu nevalné kvality je pak vidět, jak černě oděná postava připomínající neslavně proslulého „džihádistu Johna“ „řeže“ hlavu své oběti. Originální klip je zhruba pět minut dlouhý a neobsahuje zvuk, pro umocnění dramatického efektu však klip hackeři ozvučili jednou z písní islamistů.

 

Pravé, či falešné?

Barbarská videa psychopatů z Islámského státu již od začátku udivují vysoce kvalitním zpracováním „hollywoodské úrovně“. Někteří se navíc podivovali nad ledovým klidem obětí, které se vrahům nijak nevzpouzely. Zveřejněný klip okamžitě nadchl příznivce konspiračních teorií, ale pravost videa se zatím nepodařilo nezávisle potvrdit. Navíc je také možné, že hackeři „ukradli“ záznam z natáčení nově připravovaného velkofilmu či jiného projektu nijak nesouvisejícího s Islámským státem.

 

hufnagll ( 18. června 2016 16:12 )

stříhal pan Pošusta a šili u Liprta

milofr ( 12. července 2015 14:41 )

no jo PLESK co tady čekat

Dannero ( 12. července 2015 13:30 )

celé to je šaškárna,od začátku mám pocit že propagační videa jsou jen dobře organizovaný podvod. Buďto jde o zájem mocností získat u veřejnosti tak potřebnou podporu k invazím do cizích zemí (jako ostatně u všech předchozích "konfliktů") nebo si jen IS dělají s celého světa legraci a média jim to tupě (a zdarma) zveřejňují na prvních stránkách novin. Čím jsou lidé hloupější, tím lépe se ovládají.

nevervsemucoctes ( 12. července 2015 12:36 )

Včera došlo na Ukrajině k přestřelce v Mukačevo které se účastnil tzv. Pravý sektor". Na povrch vycházejí zajímavé informace, kdy "Pravý sektor" přijel ve vozidlech na SPZ české republiky na číslech "3AR 4435" a "1AV 666". Druhé vozidlo se již jednou objevilo v médiích v ČR v článku "Lidových novin" o bezohlednosti řidičů s tzv. kmotrovských SPZ, který vyšel v roce 2012 pod názvem . "Bezohlední V.I.P. řidiči v českých ulicích, podívejte se" na adrese "lidovky.cz/bezohledni-v-i-p-ridici-v-ceskych-ulicich-podivejte-se-pdp-/zpravy-domov.aspx?c=A120219_ 135616_ln_domov_mev". Video z Mukačevo k nalezení zde: youtube.com/watch?t=87&v=LYVf4dFmjJ8

zlymikes ( 12. července 2015 12:07 )

nějak jsem to povídání nepochopil a tak se šok nekonal

Zobrazit celou diskusi