Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kvůli Kramnému vyhrožují dětem: Odporné praktiky zažívá jeho zastánce

Autor: dce - 
21. září 2017
17:35

Odpůrci Spolku Šalamoun patrně nemají svědomí. Dvě děti místopředsedy spolku obdržely drsné výhrůžky od lidí s falešnou identitou! Václav Peričevič nyní hrozí policií. Je přesvědčen, že se takové věci dějí kvůli případu Petra Kramného.

Případ Petra Kramného už roky vyvolává bouřlivé reakce jak ze strany jeho příznivců, tak odpůrců. Druhá skupina ovšem před časem porušila určitou mez slušného chování a začala vyhrožovat dětem Václava Peričeviče, předsedy Spolku Šalamoun. On se aspoň domnívá, že je za odpornými zprávami právě tato skupina lidí.

„Případ Petra Kramného je v mnohém specifický. Jedním ze specifik je fakt, že existuje jistá skupina fanatiků, kteří pod falešnou identitou šíří svoje názory. Dnes tato skupina fanatiků překročila pomyslnou mez,“ uvedl Peričevič podle serveru TN.cz.

Tato skupina má nyní vyhrožovat jeho dvěma dětem (15) a (17). „Je to naprosto za hranicí. To, že se zabýváme nějakým případem, neznamená, že tvrdíme cokoliv o něčí vině či nevině. Pouze shrnujeme zřejmá fakta a předáváme je k dalšímu posouzení. To, že si někdo dovolí obtěžovat nezletilé, je opravdu nevídané,“ tvrdí.

Plánuje se také obrátit na policii, aby výhrůžky jeho dětem vyšetřila. „Požádám proto orgány činné v trestním řízení, ať takové jednání neprodleně prošetří a viníka tvrdě potrestají.“

Podle něj se navíc viníci skrývají za falešné identity. „Jestli si někdo myslí, že pokud si na Facebooku změní fotku a identitu, tak je nedohledatelný, tak se mýlí,“ doplnil.