Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Slavná XXL modelka (†30) podlehla rakovině! Odhalila boj s krutou nemocí

Autor: shp - 
8. března 2019
12:49

Byla mladá, krásná a světu ukazovala, že i žena s oblými křivkami může být nádherná. Osud však k ní byl krutý. Kanadská plus size modelka Elly Maydayová (†30), která se narodila jako Ashley Lutherová, byla známá i tím, že se nebála ukázat, jak vypadá boj s rakovinou. Zákeřné chorobě nyní podlehla.

Trvalo to dlouhé tři roky, než v roce 2013 lékaři Elly diagnostikovali rakovinu vaječníků. Krásná modelka se stala tváří boje s touto formou nemoci. Nebála se odhalit jizvy na bříšku nebo se vyfotit na nemocničním lůžku.

Modelingem pomáhala ostatním

Elly byla výjimečná. Modeling viděla jako příležitost pomáhat ostatním. „Uvědomila jsem si, že možná mohu pomoci někomu, kdo si prochází něčím podobným, i když zároveň bude prožívat své sny,“ řekla listu Regina Leader-Post v roce 2016.

Poté, co to vypadalo, že rakovinu konečně porazila, se jí zákeřná nemoc vrátila v roce 2017. Když v srpnu následujícího roku přišla kvůli chemoterapii o vlasy, šokovala všechny otevřeným vystupováním a slovy: „Plešatá je krásná.“

Krása vychází zevnitř

Naše krása z nás vychází, i když musíme akceptovat změny, kterým se musíme postavit a dovolit nám přijmout naše rozdíly. Moje krása nevychází z mých vlasů, má krása vychází zevnitř,“ prohlásila tehdy.

O tom, že byla Elly velmi populární, svědčí i jejích 94 tisíc fanoušků na instagramu a téměř půl milionu na facebooku. „Elly zemřela v pátek 1. března v 5:14 odpoledne. Děkuje za neustálou podporu a lásku,“ sdělila rodina fanouškům smutnou zprávu. Kéž by bylo více takových žen.

Zobrazit celou diskusi