Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pětinásobný mistr světa náhle zemřel: Zradilo ho srdce

Autor: shp, ČTK - 
6. dubna 2018
13:09

Byl to pětinásobný mistr světa v šipkách. Tento netradiční sport se mu podařilo proslavit na veřejnosti. Právem je označovaný za jeho první velkou hvězdu. Bohužel už Brit Eric Bristow (†60) žádnou šipku na terč nehodí. Zradilo ho srdce.

Bristow vyhrál pět titulů Mistra v šipkách mezi lety 1980 až 1986. Mimoto také vyhrál prestižní šipkařský turnaj World Masters. V roce 1989 dokonce obdržel za své zásluhy v tomto nezvyklém sportu řád britského impéria. Šipky prostě proslavil v celém světě.

Vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by měl nějaké zdravotní problémy. Několik hodin před svou smrtí byl ještě aktivní na sociální síti Twitter a tweetoval svůj odhad nadcházejícího šipkařského turnaje. Jenže pak ho zradilo srdce. Bristow dostal infarkt a již se ho nepodařilo zachránit.

Eric navždy zůstane legendou šipek i britského sportu. Byl to úžasný hráč a ohromná osobnost. I po konci kariéry kvůli němu fanoušci vážili cestu, aby se s ním mohli setkat a viděli ho hrát,“ uvedl předseda šipkařské organizace PDC Barry Hearn.

Bristow byl přitom spoluzakladatelem PDC. Netradiční britský sportovec byl velmi populární a jeho rodina i přátelé po něm nyní smutní. Všichni si ho ale budou pamatovat jako usměvavého chlapíka s pivem v jedné ruce a s šipkami v druhé.

Zobrazit celou diskusi