Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nadějný sportovec Honzík (†11) se utopil v žumpě. Tatínek bojuje o život

Autor: aba - 
5. září 2017
15:18

Nešťastná shoda náhod, nebo chvilková nepozornost. I to mohlo vyústit v tragédii, která se odehrála na Slovensku. V žumpě se tu utopil nadějný sportovec, teprve jedenáctiletý Honzík.

Když v obci Komárno hledala minulý čtvrtek babička svého syna Jana, aby ho zavolala k obědu, nevěděla, že se ztratil i její vnuk Janík. Janův bratr našel před domem na dvoře pohozený jen jeho mobilní telefon a uviděl holínku čouhat ven z žumpy.

Věděl, že je zle a za pomoci dalšího sourozence Jana, který už byl v bezvědomí, vytáhl ven. Jenže pak na dně septiku našel ještě tělo svého synovce, jedenáctiletého Janíka. Přivolaný doktor už mohl pouze konstatovat smrt.

Otec teď leží ve vážném stavu v nemocnici. Policie podle serveru Noviny.sk vyšetřuje případ jako nehodu bez cizího zavinění. „Přivolaná lékařka vyloučila cizí zavinění. Okolnosti tragické události prošetřujeme,“ řekla policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Podle informací měl být septik čerstvě vyvezený a na dně mělo zůstat jen dvacet centimetrů vody. Dolů měl být spuštěný žebřík, zdali ale po něm nejdříve slezl malý Honzík a jeho táta mu přiběhl na pomoc, nebo naopak, se policie dozví, až se Jan probudí z umělého spánku. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání