Táta Patrik Popik (26), který se o vážně zraněnou dcerku moc bál, je šťastný. „Konečně ji propustili, srdce moje, je to silná holčička,“ řekl Patrik. Zlomem v léčbě děvčátka, které mělo hlavu zraněnou v místech, kde je centrum zraku a řeči, bylo to, že holčička začala poznávat své blízké a rozmluvila se.

„Věděli jsme, že je vyhráno. Poté, co malou přeložili z JIP na pokoj, jsem byla v nemocnici s ní. Mluvila jsem na ni, vyprávěla pohádky, malá se zklidnila a rozmluvila se. Každým dnem na tom byla lépe,“ doplnila babička Žaneta (48).

 

Starší Kájinka (7), která z vážné nehody vyvázla s otřesem mozku, už je v pořádku. Dokonce natolik, že šla v pondělí poprvé do školy. Doma je už i máma holčiček Karolína (26). Ta měla zlomenou nohu a krční obratle.

Nehoda se stala večer 22. srpna. Felicii bez technické, ve které jeli tři dospělí a dvě děti z návštěvy zoo, vjel do cesty traktor. Traktorista (19) po nehodě říkal, že auto neviděl, prý nesvítilo. „Byly zajištěné žárovky z vozidla a proběhne zkoumání, zda během nehody svítily, či nikoli,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Rodinu podpořili lidé na sociální síti. Otci posílali od začátku vzkazy, ať se drží, že bude lépe. „Psali mi i neznámí lidé, že jsou se mnou. Jsem všem velmi vděčný. Každý rodič pochopí, že nic horšího než strach o život dětí není, já musím být silný pro dcerky,“ děkoval všem Patrik.

 VIDEO: Patrik poděkoval všem, kteří ho podpořili v těžkých chvílích.