Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Postiženou dcerku prodala matka do otroctví. Gangsteři ji bili, aby plakala a vydělávala žebrotou

Autor: shp - 
12. října 2017
16:43

Z osudu malé Filipínky Anabelle (7) se chce člověku plakat. Postiženou dívku, která trpí vzácným Crouzonovým syndromem, prodala její vlastní matka drogovému gangu. Ten využil jejího deformovaného vzhledu, aby v lidech vzbudila lítost a mohl s její pomocí vydělávat žebráním.

Věznitelé Anabelle posílali do ulic města Bacolod s ženou, která předstírala, že je její matka. Gangsteři je vždy před žebráním zbili, aby obě plakaly a vzbuzovaly u lidí více lítosti. Takto hrozně je kriminálníci využívali.

Anabelle si vybrali, protože totiž trpí Crouzonovým syndromem. Kvůli němu má zdeformovanou lebku a vypouklé oči. Dívku by čekalo dlouholeté otroctví a pak dost možná i smrt. I když si toho vytrpěla hodně, nakonec se na Anabelle usmálo štěstí.

Na ulici na ni totiž narazil charitativní pracovník Gonzalo Erize z Argentiny. Tomu se ji podařilo vysvobodit ze spárů gangu. Sám věnoval všechny své peníze, aby dívka mohla podstoupit několik náročných operací. Její zdravotní stav se tak zlepšil.

Malá Filipínka je v péči pediatrů, neurologů i zubařů. „Lidé, kteří se o ni starali, mi řekli, že se budí v noci a křičí kvůli nočním můrám z minulosti,“ prohlásil Erize. Ten ze své rodné Argentiny přiletěl za Anabelle, aby byl u její operace.

Byl jsem tam, abych poskytl Anabelle možnost na lepší život, v němž si může hrát bez bolesti a po zásluze opravdu žít,“ uzavřel Erize. Anabelle se nyní konečně usmívá. Jestli se ale zahojí šrámy na její duši, nikdo neví…

Bez komentáře:

Kristyna23 ( 14. října 2017 03:04 )

Regoslava : co by ste hodilado smetiště ?

Monikay ( 13. října 2017 13:41 )

Je mi jí líto

Zobrazit celou diskusi