Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Postižená dívka se stala profesionální modelkou: Podle doktorů už neměla nikdy chodit

Autor: lm - 
31. března 2016
16:49

Mladá dívka se vzepřela krutému osudu! Katie Knowles (24) z britského Newcastlu od patnácti let trpí spinální stenózou, kvůli které je prakticky odkázána na invalidní vozíček. Katie si ale i přesto splnila svůj velký sen a stala se modelkou.

Katie Knowles od patnácti let trpí degenerativním onemocněním zvaným spinální stenóza, kterému se také říká nemoc babiček, protože se objevuje u starších lidí a má za následek ztrátu pohyblivosti, bolest a paralýzu. Když dívce bylo dvacet let, tak podstoupila devítihodinovou operaci, po které se vzbudila paralyzovaná a doktoři jí řekli, že už chodit nebude. Katie se ale rozhodla, že s nemilosrdným osudem bude bojovat.

Mladá dívka po operaci podstoupila fyzioterapii a dělala vše proto, aby se mohla znovu postavit na nohy. „Když jsem zjistila, že nemůžu chodit, myslela jsem, že tím skončil můj život. Předtím jsem byla velmi aktivní, ráda jsem tančila, hrála jsem badminton a závodně plavala a najednou jsem nemohla dělat nic,“ popsala Katie britskému deníku DailyMail.

Katie se nakonec podařilo postavit na nohy a udělat první krůčky. Jako dříve se ale už pohybovat nebude. Bez berlí se dívka téměř neobejde a občas potřebuje i invalidní vozík. Katie se ale nevzdává a podařilo se jí splnit si i jeden velký sen.

„Kamarádka mi řekla, že bych mohla zkusit modeling, a já souhlasila, že si pro srandu nechám udělat pár snímků. Než jsem stačila cokoliv říct, tak fotky vystavila na internet a nabídky od fotografů a různých značek se začaly hrnout. Bylo to neuvěřitelné,“ uvedla Katie.

Dívka se se svým příběhem svěřila médiím, aby inspirovala i ostatní se zdravotními problémy pohybového aparátu. Katie by jim takto ráda ukázala, že jejich život rozhodně není u konce a stále si mohou splnit své sny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi