Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děti Černobylu: Tatsiana se narodila bez nohou, je z ní úspěšná sportovkyně

Autor: bop - 
16. října 2015
05:29

Pohledná blondýnka Tatsiana Khvitsko (24) patří k první generaci dětí, které se narodily po výbuchu atomové elektrárny v Černobylu. A tuto skutečnost vnímá každý den – narodila se totiž bez nohou a se špatně vyvinutou rukou. Budiž nám všem ale inspirací, protože se svým postižením nenechá limitovat a žije úplně normálním životem. Dokonce se dala na dráhu vrcholové sportovkyně!

Tatsiana Kvhitsko byla černobylské radiaci vystavena ještě před narozením. Narodila se v Bělorusku 4 roky po tragédii, ale uniklá radiace byla tak vysoká, že to pořád bohatě stačilo k ovlivnění malého plodu. Tady však dívčin nelehký úděl nekončí – její rodiče ji kvůli postižení opustili a zanechali v sirotčinci!

Ve čtyřech letech ji však adoptovala milující rodina a malá blonďatá holčička se naučila chodit po svých kolenou. V šesti letech se jí podařilo dostat do amerického Kansasu, kde jí vyrobili protézy, díky kterým mohla chodit normálně a pohodlněji. A nadále už pro ni její postižení nebyla žádná překážka. Tatsiana miluje sport a díky svým umělým nohám mohla konečně začít běhat!

Od té doby má za sebou dva půlmaratony, nesčetně různých sportovních soutěží, a dokonce se letos zúčastnila i soutěže v bodybuildingu. Soutěž, ve které jde o krásná těla, nevypadá zrovna přátelsky k postiženým lidem, Tatsiana se ale nenechala zastavit. A udělala dobře. Tato inspirativní sportovkyně každý den dodává naději hendikepovaným lidem po celém světě a dokazuje jim, že mohou žít, jakkoli chtějí.

A jako by toho dívka neměla v životě málo, ještě perlička na konec: Ve třinácti letech Tatsiana zjistila, že rodina, která ji jako malou opustila, a rodina, která ji ve čtyřech letech adoptovala, jsou ve skutečnosti jedna a ta samá!

zelvik22 ( 16. října 2015 07:34 )

to je osobnost!... když si to člověk přečte, uvědomí si jak nadává a fňuká kvůli kravinám a může být přitom rád, že je rád.

Zobrazit celou diskusi