Vše začalo u plánování dalšího ročníku benefičního výstupu Na Sněžku, který organizoval NF KlaPeto. Letošní sbírka měla pomoci hlavně rodině malého Vojtíška, kterému lékaři jen pár dní po narození museli amputovat obě nožičky. Cílem bylo pořízení nového auta, které by pětičlenné rodině usnadnilo život.

„Letošní charitativní akce byla nesmírně úspěšná, mimochodem i díky mediální podpoře Blesku, a tak se nám podařilo obdarovat dalších 9 rodin a dětí,“ řekla Blesku spoluzakladatelka NF KlaPeto Kateřina Klasnová. Celkem se tedy vybralo 700 tisíc.

„Každá rodina získala dar ve výši 50 tisíc. Peníze poslouží například na rehabilitace, které nehradí pojišťovny, jako příspěvek na elektrický vozíček nebo třeba na masážní lehátko. Zkrátka na věci, na které rodiče nemají, ale které výrazně ulehčí život jejich dětem,“ dodává Klasnová.

Vojtíšek přišel o nohy

Vojtíšek a jeho dvojče Štěpánek (oba rok) museli bojovat o život už v bříšku u maminky, kde se u nich rozvinul syndrom TAPS (dochází k přesunu krvinek od jednoho plodu k druhému). Tím se jeden plod stává chudokrevný, hůře prospívá. A druhý má krev zahuštěnou, proto se vytváří krevní sraženiny. Právě ty byly důvodem, proč jednomu z chlapců museli lékaři vzít obě nožičky.

Chcete pomoci?

Nadační fond KlaPeto má zřízený transparentní účet, kam lidé mohou zasílat finanční příspěvky a zároveň sledovat, kam peníze putují. Číslo účtu je: 2200692979/2010, více informací na webu: www.klapeto.eu/pomahejte-s-nami

Fotogalerie
13 fotografií