Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šimon (5) zmizel i se dvěma psy: Debora a Leon ho hodiny hřáli ve křoví

Autor: Jan Doležal - 
12. března 2017
07:18

Drama se šťastným koncem! Bylo půl sedmé večer a malý Šimon (5) šel před dům vyvenčit dva pejsky. Jenže se dlouho nevracel a nebyl k nalezení. Odstartovala velká pátrací akce! Objevili ho po hodině a půl. Schouleného do klubíčka ho v křoví u lesa celou dobu zahřívali oba pejsci.

Byla středa večer, když Šimonovi rodiče zjistili, že jejich malý syn zmizel. Otec ho přitom krátce předtím viděl postávat u branky spolu s jejich dvěma psy – Deborou a Leonem. 

Vyděšení rodiče synka volali, ale po chlapci jako by se slehla zem. „Celá rodina jsme se okamžitě rozběhli po vesnici, ale nikde nebyl. Ten strach byl k nepřežití,“ popsala včera Blesku Šimonova babička. Otec ohlásil zmizení syna na policii a krátce nato se rozběhla mohutná pátrací akce.

Na místo se sjely policejní hlídky z celého okolí, kriminalisté, psovodi, hasiči i místní lidé. Ti všichni hodinu a půl pročesávali široké okolí a ze vzduchu jim pomáhal i vrtulník.

Byla už tma, když konečně policejní pes zavětřil stopu a v křoví v lese za vesnicí klučinu objevil. Schouleného do klubíčka ho celou dobu zahřívali jeho dva pejsci, se kterými z domova odešel. Ti byli připravení ho chránit i před případnými vetřelci. „Fenka Debora dokonce k němu v první chvíli prý nechtěla pustit ani jeho mámu,“ řekla babička chlapce.

Hocha ihned prohlédli záchranáři. Zjistili, že je nezraněný, a navíc nemá strach. „Ještě se chlubil, že se cestou vyčural a že se vůbec ničeho nebál, protože s ním byli Leon a Debora,“ řekla Šimonova babička a dodala: „Prožila jsem nejhorší chvíle v životě a všem, kteří se na záchraně mého vnuka podíleli, moc děkuju. I když už jsem věděla, že vnuk žije, přesto jsem celou noc nespala. Když teď vidím v televizi, jak policie hledá Míšu z Ústí, už vím, jak musí být její rodině,“ přiznala babička malého cestovatele.

naidka ( 12. března 2017 08:16 )

Už se stalo. Kuki je Nejpes.

stanislavpolacek ( 12. března 2017 07:33 )

Mám dojem že jsi nás všechny přesvědčil že tím dementem už jsi a zůstaneš až do smrti, to nejde žádným způsobem léči.

ssilky ( 11. března 2017 23:42 )

Uklidni se, nikdo tady není na tvé slaboduché výlevy zvědavý.

mikimi ( 11. března 2017 21:02 )

Proč by proboha měl být v posteli v půl sedmé? To ještě nedávají ani večerníček. Samozřejmě neměl být venku sám, ani večer, ani přes den, na to je pětileté dítě ještě opravdu malé.

montevideo ( 11. března 2017 19:58 )

V půl sedmé večer mělo to děcko být už v posteli. Nechat ho samotného jít ven venčit psy je poněkud nezodpovědné.

Zobrazit celou diskusi